Genemuiden gaat met de punten naar huis

NSC heeft de thuiswedstrijd met 0-1 verloren van Genemuiden.

Het leek al snel een hele moeilijke wedstrijd te gaan worden, want na vijf minuten was het al 0-1. Na slecht uitverdedigen bij NSC kon de bal vanaf links voor gegeven worden en bij de 2e paal door Sijmon Eenkhoorn binnen getikt worden.

Halverwege de 1e helft herpakte NSC zich en liet zich ook een paar keer gelden. Toch was de uitploeg wel dichtbij de 0-2 en was het aan Van Willige te danken dat het bij rust 0-1 bleef.

NSC kwam in de 2e helft goed uit de startblokken en kreeg in de 48e minuut twee grote kansen op de gelijkmaker. Genemuiden wist ook een paar keer gevaarlijk op te duiken voor het doel van NSC.

Na 70 minuten was er een enorme kans voor Grovenstein. Hij werd vrijgespeeld door Cornelisz, maar zijn schot ging  voorlangs. NSC had het verdedigend soms moeilijk, maar had het ook een paar keer aan zichzelf te wijten na dom balverlies. Dat het tot aan de slotminuut maar 0-1 bleef was ook te danken aan Velagic die een bal van de doellijn haalde en ook Van Willige die Kavak van scoren af hield. Genemuiden moest de slotfase met tien man afmaken, omdat Jur van Dalfsen twee keer geel kreeg. In de blessuretijd ging iedereen mee naar voren bij NSC, zelfs keeper Van Willige. Uit de corner vanaf links kopte Van Zanten op de lat, was mooi geweest dat ie er in zou zijn gegaan. Uiteindelijk bleef het bij 0-1. Ondanks dat Genemuiden het betere van het spel had was NSC zeker niet kansloos vandaag.