Sparta VR1: sterk maar ongelukkig

EDE – Ondanks een sterke wedstrijd is Sparta Nijkerk VR1 tegen een 4-2 nederlaag aangelopen bij DTS’35 Ede VR2.

Het was de eerste nederlaag van het seizoen en mocht om meerdere redenen ongelukkig genoemd worden.

De wedstrijd begon al later omdat de KNVB scheidsrechter niet op kwam dagen en er een vervanger (van DTS’35) opgetrommeld moest worden. Daardoor duurde de warming up lang. Daarr ging het mis. Keepster Savannah van Iddekinge raakte vlak voor het startsignaal geblesseerd, vinger uit de kom. Speelster Brianna van de Braakverving haar verdienstelijk. Daar kwam nog bij dat DTS’35 een blik met VR1 (topklasse) speelsters had los getrokken en dus behoorlijk versterkt aan de aftrap verscheen. Genoeg ingrediënten voor een zware middag dus.

Toch speelden de Spartanen een meer dan uitstekende wedstrijd. In het begin was het vooral aftasten en speelde het spel zich vooral af op het middenveld. In de 19e minuut kwam Sparta Nijkerk door een eigen fout op achterstand. DTS’35 was iets sterker, maar kreeg verder geen echte kansen meer in de eerste helft.

In de tweede helft gebeurde er veel meer. Binnen 5 minuten kwam Sparta Nijkerk al 1 op 1 te staan met de keepster, schoot DTS’35 op de paal werd het 2-0 door een subtiel lobje. Wie dacht dat de Spartanen het hierbij zouden laten zitten, had het mis. Tussen de 54e en 60e minuut werd de stand gelijk getrokken, door twee doelpunten van Ilse van Walsem.
Sparta Nijkerk speelde volwassen, was fel in de duels en legde prima spel op de mat. Waar de 2-3 had kunnen vallen, wpakte toch DTS’35 opnieuw de voorsprong  in de 73e minuut. Paal en lat zaten vervolgens de gelijkmaker in de weg. Zeven minuten voor tijd viel ook nog de 4-2. Zelfs daarna gaf Sparta Nijkerk nog niet op. Het kreeg nog mogelijkheden om een gelijk spel eruit te slepen, maar dat lukte uiteindelijk niet..

Met een beetje meer geluk had er zeker een gelijkspel, of misschien wel meer, in gezeten. De omstandigheden zaten deze middag behoorlijk tegen, maar het vertoonde spel en de getoonde inzet was van een dusdanig niveau dat paniek niet nodig is.

Zaterdag 17 oktober speelt Sparta Nijkerk VR1 in de eerste knock out ronde voor de beker uit tegen vv Hellendoorn VR1.