Deroue klaar voor spannende seizoensfinale

Foto:

ESTORIL – Scott Deroue maakt zich op voor de laatste ronde van het World Supersport 300 seizoen.

Deroue gaat met zijn MTM Kawasaki MotoPort teamgenoot Jeffrey Buis uitmaken wie er wereldkampioen gaat worden. De twee Nederlanders zijn de enig overgebleven titelkandidaten.

Scott Deroue is bezig aan een sterk seizoen in de World Supersport 300 klasse. In zeven van de twaalf wedstrijden stond de 24-jarige coureur op het podium. Dit betekent dat Deroue voor het vierde jaar in het bestaan van de WorldSSP300 categorie binnen de top-drie van het kampioenschap zal eindigen. Een knappe prestatie, maar Deroue wil meer. Deroue begint aan de laatste ronde op het circuit van Estoril als nummer twee in het WK met een achterstand van 28 punten op zijn team- en landgenoot Jeffrey Buis.

De MTM Kawasaki MotoPort coureur heeft goede herinneringen aan het Portugese circuit, al was het wel acht jaar geleden. Deroue won toen namelijk beide Red Bull MotoGP Rookies Cup wedstrijden in Estoril, wat zijn echte doorbrak als internationale coureur betekende. Graag zou Deroue er komend weekend een goede herinnering aan toevoegen, wanneer hij gaat strijden voor de wereldtitel.

Zoals we dit jaar gewend zijn staan er twee races op het programma. Er is een uur tijdsverschil met Portugal, waardoor de wedstrijd om 17:30 uur (zaterdag) en 16:15 uur (zondag) Nederlandse tijd van start gaan.

Goed gevoel op circuit Estoril

Scott Deroue: “Ik heb super leuke herinneringen aan Estoril. Acht jaar geleden brak ik daar zeg maar door in de Red Bull Rookies Cup. Of het nu een voordeel is dat er toen gereden heb? Ik weet het niet. Het gevoel op dit circuit was in ieder geval goed. We gaan vanaf het begin hard werken om tot een goede startplaats te komen. Het wordt zeker niet makkelijk, maar misschien kunnen we stunten. We geven in ieder geval nooit op en ik zal er alles aan doen om voor de wereldtitel te gaan!”

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden