Deroue eindigt als tweede in het WK

Foto:

ESTORIL – Het is Scott Deroue niet gelukt wereldkampioen in de World Supersport 300 te worden.

Scott Deroue begon het laatste raceweekeinde als nummer twee in het wereldkampioenschap met een achterstand van 28 punten op zijn teamgenoot Jeffrey Buis. Zaterdag eindigde Deroue als achtste. Het was een pittige race voor de MTM Kawasaki MotoPort coureur, nadat hij vanaf de achttiende startplaats moest vertrekken. Door dat resultaat kon hij geen wereldkampioen meer worden, wel stelde hij de tweede plaats in het kampioenschap veilig.

Zondag finishte de coureur als zestiende op het Circuito do Estoril. Net als in de eerste race moest de MTM Kawasaki MotoPort coureur vanaf de achttiende startplaats aan de wedstrijd beginnen.

Na de start wist Deroue gelijk een aantal plaatsen te winnen, maar het lukte hem niet om deze lijn door te trekken. Er bleef een grote kopgroep van een kleine twintig rijders bij elkaar. Deroue had niet de power om te versnellen binnen de voorste groep en kwam na tien ronden balend als zestiende over de finish.

Scott Deroue: “Het was een lastige race en het is erg balen van het resultaat. Dit is niet de manier waarop we het seizoen wilden eindigden, nadat we het hele jaar sterk zijn geweest en tweede zijn geworden in het WK. Ik wil het team en mijn sponsoren bedanken voor dit seizoen!”

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden