Eerste Nijntje Beweegfeest was vooral leuk

Zaterdag organiseerde gymnastiekvereniging Excelsior het allereerste Nijntje Beweegfeest in in Sporthal Watergoor.
Dit is voor de jongste leden van de club (van 2-6 jaar). 39 kinderen deden mee en kregen deze dag ook hun Nijntje Beweegdiploma.

Roxie Cozijnsen was de jongste deelneemster (nog maar net 2 jaar) en zij kreeg als eerste het diploma van wethouder Nadya Aboyaakoub.

Niet alleen papa, ook mams was daar erg blij mee. Niet vreemd, want zij begeleidt de jeugd van Excelsior al jaren.

Maar er waren sowieso heel veel blije en trotse snoetjes in de sporthal.

De peuters en kleuters van de gymlessen en de ouder- en kindgym hebben goed geoefend tijdens de lessen van het Nijntje Beweegdiploma. Ze konden naar hartelust balanceren, rollen, huppelen, klauteren, springen, zwaaien, vangen, gooien en schoppen! Alle basisonderdelen van bewegen kwamen aan bod via leuke oefeningen en spelletjes.

Op dat diploma staat waar ze allemaal mee hebben geoefend. “Een diploma om trots op te zijn en ze een leven lang voordelen geeft in sport, op school, met vriendjes en thuis!”, aldus Evelien Vastenburg van Excelsior.
Ze vervolgt: ” Het Nijntje Beweegdiploma is er voor kinderen van 2 tot 6 jaar. Het programma is zorgvuldig samengesteld door de KNGU en wordt alleen gegeven door speciaal opgeleide trainers. Zo leren kinderen op een verantwoorde manier bewegen met veel variatie. Dit is essentieel om fijn te kunnen bewegen en sporten. Ook leren ze sociale vaardigheden als samen spelen, op je beurt wachten en goed met elkaar omgaan. En wist je dat goed en gevarieerd bewegen het belangrijkste hulpmiddel is bij de ontwikkeling van hun hersenen? Zo draagt het Nijntje Beweegdiploma bij aan de gezondheid en het geluk jonge kinderen.”

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina, 
volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden