Karter Sacha van ‘t Pad Bosch derde op EK karten

Foto:

GENK –  Karter Sacha van ‘t Pad Bosch sluit zijn minijaren af met een derde plaats op de Europese Kampioenschappen Iame 60cc.

Halverwege dit jaar is er door het team wat van’t Pad Bosch begeleidt, besloten dat 2021 het laatste jaar is in de mini’s.

Door zijn lengte zou het bijna onmogelijk zijn om nog in de top 5 te kunnen rijden. Iets waar de Nijkerker het niet mee eens was en zou één ieder dan ook gaan verbazen. Dat is hem gelukt. Na een hele reeds van series te rijden in het Europese kampioenschap reed Van’t Pad Boch zich steeds weer naar voor. Dit betekende, dat in de finale eind Augustus in Genk de titel Europees Kampioen in het vooruitzicht lag. Hij had zich goed voorbereid en alles viel op zijn plaats. De kwalificatie had hij Pole Position, alle wedstrijden had hij gewonnen. De Nijkerker was er bijna, maar 5 meter voor de finishvlag werd hij van de baan gereden. Daardoor kwam hij met de banden in het gras en uiteindelijk als 7e over de finishlijn reed.
Geen dagoverwinning voor Sacha van ‘t Pad Bosch maar we een titel, 3e op de Europese Kampioenschappen!

Flinke staat van dienst

De jonge getalenteerde Nijkerker heeft al een flinke dienst van staat met zijn naam staan. “Maar het komt mij niet aanwaaien”, zegt hij als de lijst met overwinningen doorloopt. Zo traint hij iedere ochtend voor school op de roeimachine. Daarna rijdt hij een training op de simulator en dan maakt hij zich klaar voor school. Daarnaast traint hij wekelijks in de sportschool en op de baan, maar dat ziet Sacha niet als een opgave. Als je iets wilt bereiken moet je ervoor gaan is dan ook zijn motto.

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina, 
volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden