150 atleten 15 teams in de Flitstriathlon nummer 25

Door corona was het aantal deelnemers aan de vijfentwintigste Flitstriathlon beperkt.

Als eerste zwemmen de deelnemers 500 meter, daarna fietsen ze 20 km fietsen en het laatste onderdeel is 5 km hardlopen.

het parkoers

Er deed één team mee aan de paratriathlon. Dat team had 01:22: 50 voor nodig om de drie onderdelen af te werken

In de estafette eindigde het eerste Nijkerkse team op plaats vier. Op de klokken stond toen een tijd van 01:06:19

Bij de dames was Sandra Wassink uit Nijkerkerveen de snelste met 01.00:51. Bij de mannen was dat Leon van Hamersveld  uit Hoevelaken met 00:54:40

Trikipedia schreef dit verslag over de Flitstriathlon

Dan naar de Flitstriathlon in Nijkerk. De 25e editie en traditioneel in tijdritvorm, dus om de 10 seconden de Arkervaart in. Dat betekent dat het dus tot het laatst toe spannend blijft wie eindwinnaar wordt. Een wedstrijdverslag met wie wie achtervolgt valt niet te maken, het is volle bak gaan en hopen dat jouw tijd aan het eind de snelste is. Corne Kool stond lang aan de leiding met een tijd net boven het uur. Maar in de Vitaly Flitstriathlon is het gebruikelijk dat de 1/8e dik onder het uur wordt afgelegd. En dat gebeurde ook. In de middenmoot liet Leon van Hamersveld een 54.40 noteren, waar iedereen zich daarna stuk op beet. Winst dus voor de man uit Hoevelaken, die met twee derde plaatsen al wel podiumervaring had in zijn thuiswedstrijd maar nog nooit won. Omdat Sandra Wassink uit Nijkerkerveen bij de vrouwen won werd ook het gemeentelijk kampioenschap van Nijkerk bepaald door de overall-winnaars. Dat kwam in het verleden nog niet zo vaak voor.

Leon liet in het eindklassement van de 140 deelnemers master Cees Colijn achter zich. Junior Siwar Kool uit Gouda haalde de derde plaats voor leeftijdsgenoot Julian Broodman. Vijfde was David Franciolus, waarna wederom een junior volgde: Mauro Dieters. Zo’n Flitstriathlon ligt de jonkies wel. Journalist Andy Koolmees eindigde achtste en tweede master. Bij de vrouwen had Sandra Wassink al snel de koppositie in de tussenstand te pakken. Samantha de Bruin strandde kort daarna op twee minuten van de gelukkig weer ‘herboren’ Sandra. Het brons ging naar de Amsterdamse Milou Schraverus. Sanne Bokkers ontbreekt ook nooit in haar thuiswedstrijd, waarin ze nu vierde werd. Terug van weggeweest was Bernadette Lohmann op een zesde plaats en achter Sandra tweede master. Ondanks het NK was er toch een paratriatlete in Nijkerk. Voormalig Olympisch zitvolleybalster Djoke van Marum won de Flitstriathlon. Bij de teams was Team Marco Scholten de snelste al ging Leon individueel nog net even sneller.

De hele uitslagenlijst vind je hier.
In de fotoserie meer beelden, gemaakt door Harry van ’t Veld

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina, 
volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden