Zure nederlaag sc Hoevelaken, deel 2

Ook in de tweede competitiewedstrijd van het lopende seizoen is sc Hoevelaken tegen een zure nederlaag aangelopen.

Opnieuw scoorde de tegenstander in de slotminuut, ditmaal vanaf de strafschopstip. Aanvoerder van Hoevelaken Pascal de Jong kreeg daarvoor ook eens zijn tweede gele kaart, zodat hij de benutte strafschop vanachter het hek moest aanschouwen.

Hoevelaken en Otterlo waren op Kleinhoven aan elkaar gewaagd. Net als vorige week in Harderwijk ontpopte doelman Gijs Leebeek zich in het eerste kwart van de wedstrijd als de redder van de club. Met twee cruciale reddingen hield hij Hoevelaken in de race.
Met veel lange ballen aan beide kanten golfde het spel vervolgens heen en weer. De beste mogelijkheden in het tweede deel van de eerste doorgang waren echter voor Hoevelaken. Kansen vielen er te noteren voor Joost van den Heuvel en Paul Eleveld, maar de bal wilde niet tussen de palen. Desondanks kwam Hoevelaken vlak voor rust op voorsprong. Vanuit het verre veld deed Joeri van den Hoeven een succesvolle poging om de ruim voor zijn doel staande sluitpost te verschalken: 1-0.

In de tweede helft werden aan Hoevelakense kant de vele lange ballen ingeruild voor crosspasses. Hoevelaken creëerde veel ruimte, maar zag al na zeven minuten de treffer aan de andere kant vallen. Na een solo, met vallen en opstaan, maar wel via goed doorzetten, kon een Otterlose voorwaartse ver oprukken, vanaf de achterlijn ook nog een stukje teruglopen en vervolgens de bal half rakend achter de verbouwereerde doelman Gijs Leebeek mikken. Een domper, zo leek het, maar via gevarieerde aanvallen probeerde Hoevelaken het nodige gevaar te stichten in het strafschopgebied van Otterlo. Meerdere hachelijke situaties waren er te bewonderen, maar tot een treffer leidde dat niet. Wat in de lucht hing kwam er niet uit. Sterker nog, Hoevelaken kreeg de knip op de neus via de reeds vermelde omstreden strafschop, zodat voor de tweede keer op rij met een kater het veld werd verlaten.

Hoevelaken staat nog met lege handen, hoopt volgende week op eigen veld tegen SKV niet op een trilogie, maar zal zeker niet met lege handen blijven staan. Jonge voetballers als Siem Kooistra, de eerste ‘Man van de Wedstrijd’ van dit seizoen, Heddwyn ten Brink, Paul Eleveld, Bas Hengeveld en Arslan Gümüs lijken zich nu al aan het seniorenvoetbal te hebben aangepast. Dit aangevuld met een betrouwbare sluitpost en enkele meer geroutineerde spelers die goed in hun vel lijken te zitten kunnen de eerste punten niet lang op zich laten wachten.