Flevo dames vechtend om iedere bal naar winst

Foto:

ZEVENAAR – De Beuly was een onbekende en – zo bleek zaterdagavond ook – geen gemakkelijke tegenstander voor de Flevo d1

Ook het zwembad zelf maakte het niet gemakkelijker. Door de opstaande rand leekt het wel een golfslagbad. Iets waar de Nijkerkse dames niet op hadden gerekend en ook niet aan gewend zijn.

De eerste periode begon rumoerig. De eerste bal werd veroverd door de tegenpartij en het was gelijk wel duidelijk dat de scheidsrechters niet zo makkelijk floten. Toch was het Thalia Zwart die na anderhalve minuut vrij door kwam en doormiddel van een drukbal het eerste doelpunt van de avond maakte. De Breuly had daar al snel een tegenantwoord op door de gelijkmaker te maken. De tegenstander was erg fysiek en er werd daadwerkelijk voor elke bal gevochten. Zo zag Miranda van de Vliert haar kans schoon om vanuit een vrije bal van Jette Bokkers de bal netjes in de touwen te tikken, een actie waar de dames afgelopen tijd veel op hebben getraind.

Doordat de Nijkerkse dames geen coach bij zich hadden nam Margrita Bolink deze taak op zich. Ze zag kans de hele wedstrijd duidelijke aanwijzingen te geven aan de speelsters: “meer gaan zwemmen, laat duidelijk zien als je wordt vastgepakt en ons eigen spel blijven spelen” zo roep Bolink. De dames gingen vol goede moed de tweede periode in. Alleen werden de doelpunten niet afgemaakt en werd het harde werken van Flevo niet beloond. Daarentegen maakte de tegenstanders wel 2 doelpunten waardoor de eerste helft van de wedstrijd met een lichte achterstand werd afgesloten: 3-2.

Nu moest het roer echt om bij de dames. Meer in de ballijn verdedigen, pressing heel veld en meer via de vleugels spelen moesten hiervoor zorgen. En dat had effect: Vera Molan kreeg op de linkervleugel de bal aangespeeld van Bolink en wist met een wereldse backhandschot de bal in het doel te rammen waarbij ze haar eigen verdedigster en keepster omzeilde. Onder luid gejuich van Flevo en een welverdiend applaus van de tribune werd dit mooie doelpunt gevierd. Wie deze wedstrijd ook opviel was Charlotte van Hamersveld, zij wist namelijk een goede pass van Margrita Bolink in te tikken en een halve minuut later een loeiharde bal in de netten te schieten waarbij zij de stand weer naar 3-5 bracht. Helaas wist de thuisploeg ook nog wat handige trucjes tevoorschijn te halen en zo sloten de dames de derde periode af met een 5-5 gelijk spel.

Het was erop of eronder voor de dames uit Nijkerk. Doordat de wedstrijd erg fysiek was geworden en de scheidsrechters niet veel floten voor persoonlijke fouten moesten de dames daadwerkelijk de koppies boven water houden en fel blijven op de pressing die zij speelden. De laatste periode werd goed begonnen door Vera Molan die voor de derde keer de bal wist te veroveren tijdens het opzwemmen. Dit ging nog een stuk beter nadat keepster Melissa van der Horst slim een bal wist te onder scheppen en deze precies goed voor de neus van Margrita Bolink wist te plaatsen. Zij kreeg alle ruimte om door te zwemmen naar de goal en wist doormiddel van een lange mooie boogbal de bal in de verre hoek te gooien. Eindelijk begonnen de scheidsrechters feller te fluiten wat resulteerde in een tegengoal. Het was weer gelijk, terwijl Flevo daadwerkelijk wel de betere partij was. Het was wederom Charlotte van Hamersveld die hier een stokje voor ging steken. Marjolein Berghuis wist haar knap te vinden en van Hamersveld zorgde ervoor, met 45 seconden op de klok, dat de 6-7 op het scorebord kwam te staan. Die laatste 45 seconden waren razend spannend voor de dames. De thuisploeg deed er nog alles aan om de gelijkmaker te maken maar het was Margrita Bolink die de bal veroverde en zij liet niemand die bal meer af pakken.

Het was een wedstrijd waarin samenspel centraal stond, zo zijn de drie punten binnengesleept en de eerste plek in de competitie behouden. Met een welverdiend schouderklopje voor Margrita Bolink die de dames letterlijk door de wedstrijd heeft gesleept. Een beetje misselijk van de constante golven van het bad, maar zeker enorm voldaan gingen de dames met de punten naar huis.

bijdrage van Jette Bokkers

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina, 
volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden