Nijkerk ontvangt Tsechië tijdens WK vrouwenvolleybal 2022

Volgend jaar september wordt het WK volleybal voor dames in Nederland (en Polen) gespeeld

In een aantal Gelderse steden worden de deelnemende landen ondergebracht. Nijkerk ontvangt het team van Tsechië. Dat land staat momenteel 20 op de wereldranglijst, Nederland staat negende.

Iedere stad moet voor drie dingen zorgen

• side-events
  • een fitnessruimte
  • een teambegeleider

Die side events zijn gericht gericht op verenigingen. Daarnaast hebben ze als doel het enthousiasme voor volleybal in het algemeen groter te maken  In die side events worden ook koppelingen gelegd met de Bas van Goorfoundation (diabetes challenge) en met gezonde voeding (samen met Food Valley)

De wereld op bezoek in Arnhem, Apeldoorn en Rotterdam

Het grootste volleybalevenement ooit in Nederland begint op 23 september 2022 (onder voorbehoud) en duurt drie weken. De openingswedstrijd van het WK en de wedstrijden om het goud en brons worden gespeeld in GelreDome in Arnhem. Apeldoorn (Omnisport), Rotterdam (Ahoy) en drie nog nader te benoemen steden in Polen hosten de tweede en derde speelronde.

Like dan ook onze Facebookpagina,
volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.