Veensche Boys verslaat koploper (video)

Het liefst wilde trainer Erik Assink zijn hele team ‘Speler van de wedstrijd’ maken na de 3-0 winst tegen koploper asv Dronten.

Zo trots was hij op zijn ploeg dat het onverslaanbaar geachte Dronten op de knieën wist te krijgen. Met deze zege is Veensche Boys inmiddels weer opgeklommen naar een tweede plek in de Tweede Klasse G.

De wedstrijd in 1 minuut

 

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door nijkerk.nieuws.nl (@nijkerknieuwsnl)

Na het debacle tegen OWIOS van vorige week kwam Assink zaterdag 23 oktober pluimen tekort. Een absoluut voetbalspektakel kon op de kunstgrasmat van de Blauwe Helden worden aanschouwd, waarbij Veensche Boys aan het kortste eind trok. Toch bleef Dronten levensgevaarlijk en een waardig tegenstander. In een hoog tempo kon Veensche Boys de opponent uit de polder niettemin onder druk zetten en zelfs tot de laatste minuut behouden. Dronten had zeker kansen om Veensche Boys te verschalken maar de verdediging en met name keeper (en uitblinker) Jordy Deckers stond als een huis.

Tal van prachtige reddingen wist hij te verrichten. Veensche Boys ging uiteindelijk als morele winnaar de rust in toen vlak voor de thee de eerste goal viel. Via Tom van Donselaar werd de bal voor de goal gegeven en frommelde Nico van den Brom de 1-0 binnen. Na rust voerde Dronten de druk op, maar dit leverde teveel ruimte op achterin, waardoor Julian Buitenhuis vanaf de middenlijn kon opstomen en ongehinderd de 2-0 kon maken. Het verzet was helemaal gebroken toen Yannick Bouw de 3-0 erin werkte na opnieuw een prachtige assist van Tom van Donselaar. Veensche Boys doet dus goede zaken en weet op supersaturday alleen Batavia voor zich te laten dat met 1-0 won van Unicum.

foto’s Arjen Gerritsma (ook in de fotoserie), tekst Kees van den Heuvel, video Ely Hackmann

De hele wedstrijd

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina, 
volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden