Flevo H1 speelt weer gelijk

CULEMBORG – Het beloofde tegen de Meer een gelijkwaardige wedstrijd te worden en daarom werd de in de week vooraf goede voorbereidingen getroffen.

Voorgaand van de wedstrijd werd de ploeg goed geïnstrueerd door coach Deuzeman: hou je aan je opdracht en speel je eigen spel. Dan zou het allemaal wel goed moeten komen.
De wedstrijd begon al vroeg met een eigen goal van Evert Guliker. De tweede aanval van deze pot wist de tegenstander een overtalsituatie eruit te halen en te nbenutten. De ploeg uit Nijkerk stond toen 2-0 achter. Later in de eerste periode wist Flevo nog in relatief korte tijd twee keer te scoren door mooie doelpunten van Matthijs Jut en Evert Guliker, die zijn fout eerder deze wedstrijd hiermee recht trok.

De tweede periode was een relatief rustige periode, waarin opvallend drie uitsluitingen waren gekomen en er maar een keer door de thuisploeg gescoord werd. Dat kwam vooral door goed verdedigen door Flevo. De eerste helft van de wedstrijd zat erop. In de rust kregen de Nijkerkers van de coach nog een aantal punten ter verbetering.

De derde periode kon beginnen en Sietse Visscher wist de stand weer gelijk te trekken doormiddel van een mooie contra aanval. De wedstrijd bleef gelijk opgaan. Zo eindigde deze periode in de gelijke stand van 5-5.

In de laatste periode kon het nog alle kanten op en de spanning zat er zeker in. Nog relatief snel in de eerste minuut wist de tegenstander een overtalsituatie te krijgen door een uitsluiting van Piet Heimen Bokkers. Deze keer scoorde de thuisploeg wel: 6-5. Bokkers wist binnen een minuut weer de stand gelijk te trekken door een hard schot. De Meern scoorde vervolgens weer en wisten deze voorsprong ook tot ver in de laatste minuut vast te houden. Op 14 seconden voor het einde kon aanvoerder Jelle Wiersma de gelijkmaker scoren en bracht zo de stand op 7-7. De Nijkerkers speelden voor de twee keer achter elkaar gelijk.