Menindoor weer voorbij (video en foto’s)

De Mendoor 2021 was weer een spektakel.

Niet alleen wat de sfeer betreft, ook sportief sprongen de spetters er van af. Er werden top tijden gereden en de spaning in de finales waren soms te snijden. Ze brachten in ieder geal het publiek op de banken.

Kijk naar een impressie van Ely Hackmann

Nog nooit zijn de voorbereidingen voor dit prachtige mensport spektakel zo spannend geweest, kon dit evenement binnen de richtlijnen van het Corona beleid in 2021 wel georganiseerd worden? Toen de signalen op groen stonden hebben vele vrijwilligers, die niet onderdoen voor professionals, de schouders eronder gezet en wat is dat ook dit jaar weer goed gelukt!
Deelnemers gingen de strijd aan in het prachtig aangeklede parcours, een parcours met technische lijnen van internationale allure, waar binnen de hoge snelheden ook grote precisie en behendigheid werd gevraagd van de aanspanningen. Het vereist grote samenwerking tussen koetsier, paarden en grooms om zich te plaatsen in de finale van Menindoor Nijkerk.

Waren de tribunes van Manege Luxool alle dagen al gezellig gevuld, stroomde de hal zaterdagavond helemaal vol, zonder problemen toonde iedereen zijn of haar Corona toegangsbewijs om de altijd weer spannende finales bij te wonen.
Totaal 45 finalisten verdeeld over zes rubrieken verschenen aan de start, de hele entourage, de opzwepende muziek én het altijd enthousiaste sportieve publiek, lijken er voor te zorgen dat finale deelnemers vleugels krijgen én wat heeft dat opnieuw een fantastisch evenement opgeleverd!

Tussen alle 191 deelnemers afkomstig uit het gehele land en zelfs van daarbuiten, is het nog maar de vraag of leden en kanshebbers van de organiserende menvereniging De Lange Boom, zelf iets in de pap te brokkelen hebben bij deze “thuiswedstrijd”. En óf ze daar hun best voor deden met als gevolg dat Nijkerker Wout Kok tweede geworden is in de finale bij de rubriek Tweespan pony’s, Nijkerker Ian van Dasselaar ook een tweede plaats heeft behaald in de rubriek Tandem pony’s en Nijkerker Cor van den Brink 10e is geworden in de rubriek Enkelspan pony.

De eer voor het meest opvallende resultaat gaat naar Nijkerker Ewoud Boom, hij wist in de rubriek Tweespan paarden de Kampioenstitel te pakken, Ewoud Boom, zelf betrokken bij alle voorbereidingen voor deze wedstrijd, nog unieker Ewoud Boom moet deze Kampioenstitel delen met Marcel Marijnissen omdat beide rijders exact dezelfde finale tijd gereden hebben en beiden vijf strafseconden hadden voor een afgereden bal, in de geschiedenis van Menindoor Nijkerk is dit nog niet eerder voorgekomen.

Zie hier alle uitslagen.

bijdrage van Petra de Graaf. Meer foto’s van Arjen Gerritsma in de fotoserie

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina, 
volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden