Kansenfestijn levert “maar” 6 goals op

Foto:

ZWOLLE – In de uitwedstrijd tegen ZAC VR1 heeft Sparta Nijkerk VR1 de vijfde overwinning op rij geboekt.

Met speels gemak werd ZAC met 6-2 verslagen.

Opnieuw moesten de vrouwen van Sparta Nijkerk het doen zonder een aantal vaste krachten. Dit werd opgevangen door VR2 speelsters Aniek van Dijk en Willemieke Stitselaar.
Vanaf de aftrap zette Sparta Nijkerk druk op de ZAC verdediging en de Zwolse doelvrouw. Dit leverde al binnen 7 minuten een 2-0 voorsprong op. Doelpunten van Ilse van Walsem en Mareine Koole. In de 10e minuut de aansluitingstreffer van ZAC. Een hoekschop kon door de Spartanen in het drukke 16 meter gebied niet worden weggewerkt en zo leek het weer spannend te worden.
Spannend bleef het ook tot aan de rust, maar dat had Sparta Nijkerk volledig aan zichzelf te danken. Het kreeg zo enorm veel kansen, dat een ruststand van 1-7 niet had misstaan.

Na de thee moest het verschil dan maar gemaakt worden. Charlotte van Leeuwen noteerde al snel de 1-3. Maar een miscommunicatie in de verdediging zorgde een minuut later al weer voor de 2-3.
Wat er daarna gebeurde was eigenlijk onvoorstelbaar. ZAC bleef tegen de middenlijn aan verdedigen en gaf daarmee zoveel ruimte weg aan de Spartanen, dat het een wonder was dat het verschil nog zo lang zo klein bleef. Het regende echt kansen voor Sparta Nijkerk. Een afgekeurde goal, een bal op de kruising, ballen op de keepster of net naast het doel, de afwerking liet nogal wat te wensen over. Maar tussendoor werd er ook nog gescoord. In de 58e en 61e minuut was het 2 keer de combi Mareine Koole – Ilse van Walsem die voor een comfortabele 2-5 voorsprong zorgde.
In blessuretijd werd het nog 2-6.

De ongeslagen status is behouden en de Spartanen kunnen zich als koploper opmaken voor de topper op 20 november thuis tegen DTS’35 Ede VR2.
Tussendoor gaat Sparta Nijkerk nog proberen te volgende ronde van de beker te bereiken. Daarvoor moet het de 3e klasser ST Helios/Schalkhaar VR1 zien te verslaan. De bekerwedstrijd staat op het programma op zaterdag 13 november 15:00 uur in Deventer.

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina, 
volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden