Hoevelaken ruim langs Terschuur

Het is 3 oktober 2021, vlak voor rust in de wedstrijd tegen Otterlo, wanneer Joeri van den Hoeven met een uithaal van net over de middenlijn het doelpunt van het jaar op zijn naam lijkt te schrijven.

Inmiddels zijn we een maand verder en lijkt genoemde schutter zichzelf met deze treffer naar de tweede plaats op de ‘doelpunt van het jaar’ lijst te hebben geplaats. De derby tegen Terschuurse Boys is net zes minuten oud wanneer Joeri van den Hoeven een diepe bal van achteruit met het hoofd naar binnen meeneemt en in één beweging vanaf een meter of dertig over de sluitpost jast. Met deze formidabele goal is er een nieuwe nominatie voor de mooiste treffer van het seizoen.

De wedstrijd tegen Terschuurse Boys is in de slotminuut aangeland wanneer Hoevelaken op een mooie positie een vrije trap krijgt te nemen. Joeri van den Hoeven zet zich achter de bal, ziet de bal in een mêlee aan spelers van richting veranderen en uiteindelijk in het Terschuurse net belanden.

Tussen genoemde zesde en laatste minuut in de eerste helft gebeurt er eigenlijk niets. Twee vrije trappen voor Terschuur op een aantrekkelijke locatie en nog één voor Hoevelaken, waarbij de ballen over de doelen verdwijnen, zijn de enige wapenfeiten. Zo eindigt een eerste doorgang zonder uitgespeelde kansen toch in een 2-0 voorsprong voor Hoevelaken.

De tweede helft is de helft van Paul Eleveld, en ook weer een beetje van Joeri van den Hoeven, maar dan anders. Paul Eleveld zet in de negende minuut goed door tegen de wat weifelend handelende Terschuurse Boys doelman Dani van de Pol en tekent voor zijn eerste treffer in de hoofdmacht van sc Hoevelaken. Dolgelukkig is de jonge voetballer met deze treffer, maar drie minuten later staat hij al op twee. Coen Bos levert een haarzuivere voorzet af, waarbij Paul Eleveld al inglijdend de voet tegen de bal weet te zetten. Al binnen een kwartier na rust staat Hoevelaken op een comfortabele voorsprong van 4-0. Dat kan ook geen kwaad, want niet lang na het bereiken van deze mooie tussenstand gaat Joeri van den Hoeven in de fout. Na een verloren sprintduel doet hij een absurde poging om alsnog de bal te veroveren, wat hem op een rode kaart komt te staan. Hoevelaken staat met een man minder en is vervolgens bijna een kwartier lang een tandeloze tijger. De Terschuurse doelman lijkt al te kunnen gaan douchen, maar aan de andere kant kan ook Terschuurse Boys geen potten breken. Doelman Gijs Leebeek van Hoevelaken krijgt slechts een paar eenvoudige ballen te verwerken.

Na het inbrengen van Ludo Horst, Robin Elverding en Roan van de Pol heeft Hoevelaken weer wat meer dreiging naar voren. Het is in de slotfase wachten op het duel tussen Terschuurse Boys doelman Dani van de Pol en zijn broer Roan van de Pol, die bij Hoevelaken in de frontlinie acteert. Helaas voor de wedstrijd komt een directe confrontatie er niet, zodat er geen persoonlijke winnaar kon worden aangewezen binnen de familie. Toch kan bij Roan de duim omhoog en bij Dani de duim omlaag, want voor het eerst in vele jaren staat Hoevelaken tegen Terschuur weer eens aan de goede kant van de score. En royaal ook. Het is daarom lange tijd groot feest in het clubhuis op Kleinhoven.