De waterpoloërs van Flevo winnen dik

Foto:

EDE – Afgelopen zaterdag speelde Flevo tegen Polar Bears.

De ploeg van coach Richard Deuzeman had onlangs de bezoekers al aan het werk gezien, in hun wedstrijd tegen Flevo 2. Die voorkennis was in de tactiek meegenomen voor de wedstrijd.

In de eerste periode liep de thuisploeg redelijk eenvoudig uit naar een 3-0 voorsprong. Daarna volgde het eerste doelpunt voor de bezoekers. Kort daarna zorgde Matthijs Jut voor de 4-1 voorsprong. Door even niet goed op te letten konden de bezoekers opnieuw scoren. Flevo liep nog verder uit door onder meer een benutte strafworp door aanvoerder Jelle Wiersma (6-2).

De tweede periode verliep voor beide teams moeizaam. Pas na 1 minuut 20 kreeg Flevo het voor elkaar te scoren. Opnieuw was het Jelle Wiersma (7-2). Na een niet benutte man meer situatie, wist Flevo toch te scoren. Vlak voor het einde van deze periode kreeg de thuisploeg ook nog een strafworp. Maar dit buitenkansje werd niet benut, tussenstand (8-2).

Gelijk aan het begin van de derde periode kreeg Flevo een man-minder situatie. Daarbij werd goed verdedigd en kwam Polar Bears niet tot scoren. Flevo was in deze fase veel sterker. Drie aanvallen op rij betekende ook drie doelpunten. Tegen het einde van deze periode kreeg Flevo nog een man-meer situatie, maar die werd niet benut. In de laatste minuut wisten de bezoekers twee keer te scoren. De eerste door een strafworp, die door keeper Tyco van den Brom bijna gestopt werd. Tussenstand (11-4).

In de laatste periode liep Flevo al snel verder uit door een hard schot van Evert Guliker. De bezoekers wisten nog één maal te scoren. Daarna liep Flevo verder uit door het benutten van een overtal situatie. In de laatste minuut bracht Evert Guliker de eindstand op (14-5). Hij benutte een goed opgezette aanval.

Door deze overwinning stijgen de mannen van Flevo naar de 4e plaats. Zaterdag 27 november speelt Flevo thuis tegen EZ&PC uit Elst.

Verslag van Nick Blom

Klik op de banner en ga naar “Kiezen voor Nijkerk
Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina, 
volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden