Koude Polderloop doet naam eer aan

De ruim 300 deelnemers aan de Koude Polderloop op zaterdag 11 december konden aan den lijve ondervinden waarom organisator Henk Mentink 17 jaar geleden de naam Koude Polderloop verzon.

Het was mistig en koud maar dit keer nauwelijks wind.

Met een temperatuur van 2 tot 4 graden vertrokken om 11.00 uur 150 lopers voor de 5 km met start en finish bij de Bellstraat om via het Junckerpad naar het viaduct te lopen en via een keerpunt bij het bankje aan de Arkelweg weer dezelfde route terug. Wat was het spannend en wat werd er hard gelopen. Bij de mannen won Koen van Dijk uit Amersfoort in een nieuw parcoursrecord van 15.13 Ook Michiel Meulemans uit Werkhoven 15.15 , Yordi Druijff uit Amersfoort 15.24 en Paul Kuijer uit Leusden 15.41 bleven onder het oude parcoursrecord. Bij de vrouwen was het vanaf het begin duidelijk dat Jeanine van de Klashorst uit Utrecht haar overwinning van de laatste editie over wilde doen en finishte in 18.56 . Ook Marye Donkelman uit Arrien bleef onder de 20 minuten 19.18.

Toen was er om 12.00 uur de strijd op de 10 km met ongeveer 200 deelnemers. Spannend was het zeker . De kopgroep liep een tempo wat de 20 km per uur benaderde. Bij Stoomgemaal Arkemheen , waar ongeveer het 5 km punt was werd er op de Zeedijk nog wat vaart gemaakt door de koplopers waar uiteindelijk Yona Jakob Tsighe uit Eritrea woonachtig in Harderwijk won in 31,08 voor de winnaar van de vorige editie Maarten van Zetten uit Gouda die 31.39 liep en een halve minuut achterbleef. Martijn Oonk uit Enschede werd 3e in 31.42. Bij de dames was het snel duidelijk dat Tirza van der Wolf uit Veenendaal de overwinning in een nieuw parcoursrecord naar zich toe zou trekken. In een mooie cadans finishte Tirza in 34.11 een verbetering van 1 min van het oude record van Jacolyn Gruppen . 2e werd Lesly van de Plas uit Enschede in 35.27 en 3e werd Julien de Waard uit Groningen in 36,05. Ook vele Nijkerkers waaronder leden van AV Nijkerk deden met met deze prachtige loop.

Vanwege de coronaregels werd de 1,5m regel goed in acht genomen bij o.a. het ophalen van de startnummers en konden de gewonnen prijzen aan het eind van de loop afgehaald worden. Publiek mocht er niet bij deze aflevering.
Loopsport2000 de sponsor en Running2000 kunnen samen met VNG Sierhekwerk terugkijken op een prachtige loop. Met dank aan EHBO, verkeersregelaars en vrijwilligers.

bijdrage van Henk Mentink, meer foto’s van Arjen Gerritsma en Harry van ’t Veld in de fotoserie

Klik op de banner en ga naar “Kiezen voor Nijkerk
Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina, 
volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen