Hoevelaken en Zwart-Wit in evenwicht

Sc Hoevelaken is na vier competitiewedstrijden in 2022 nog altijd ongeslagen, maar in dat kwartet duels bleven de mannen van hoofdtrainer Harry Oussoren wel al weer voor de derde keer met de tegenstander in evenwicht.

De punten worden momenteel moeizaam bij elkaar gesprokkeld.

Tegen Zwart-Wit was dat zaterdag 19 maart niet anders, al startte de gehavende thuisploeg, dat veel vaste krachten miste vanwege ziekte of blessures, voortvarend. Binnen zeven minuten vielen er al drie grote kansen te noteren. De eerste was voor Jeffrey Huisman, die een harde schuiver losliet, maar de bal knap door de doelman zag worden gestopt. Vervolgens probeerden Robin Elverding en Arslan Gümüs van bijna op de achterlijn de Harderwijkse sluitpost te verschalken, waar het zoeken van een medespeler een betere optie zou zijn geweest.

Na die goede openingsfase ging ook Zwart-Wit aan de wedstrijd deelnemen. Hoevelaken zakte met negen spelers op de eigen helft terug en gokte op de counter met de snelle voorwaartsen Patrick Kloppenburg en Arslan Gümüs als gevaarlijk wapen. Deze tactiek leverde voor Hoevelaken nauwelijks kansen en doelgevaar op. Sterker nog, in de 38e minuut was de Hoevelakense doelman Andy Tolboom kansloos bij een aangeraakte bal en keek Hoevelaken tegen een achterstand aan.

Na de thee gaf de wedstrijd een half uur lang hetzelfde spelbeeld. Twee voorwaartsen op een vrijwel onbewoond eiland, met slechts één mogelijkheid voor Patrick Kloppenburg, die stuitte op de doelman, alsmede een opvangcentrum achter de Hoevelakense kant van de middellijn. Dit spelbeeld veranderde pas toen Hoevelaken met nog een kwartier te gaan een dubbele wissel ging toepassen: Roan van de Pol en Jelle van der Meer voor Ludo Horst en Heddwyn ten Brink. Hoevelaken werd aanmerkelijk gevaarlijker, wat niet lang na de ingreep leidde tot de gelijkmaker. De uitermate hardwerkende Arslan Gümüs wist zich aan de verdedigingslinie te onttrekken, de doelman te passeren en de 1-1 op het bord te schieten. Deze treffer was het startsein voor het venijn in de staart. De assistent van Zwart-Wit vlagde namelijk voor buitenspel, wat door de arbiter van dienst werd genegeerd. De man in het, voor deze wedstrijd blauw, had tot dan toe geen centje pijn aan de tweestrijd. Er was nog geen kaart aan te pas gekomen, maar toen hij een kluitje protesterende Harderwijkers om zich heen waande, waaronder genoemde assistent, kon het kaarten beginnen. Zowel de aanvoerder als de assistent konden vanwege hevige protesten met twee gele kaarten naar de kant. Zwart-Wit moest met tien man verder, maar Hoevelaken kon van die numerieke meerderheid geen gebruik maken. De wedstrijd eindigde zelfs weer met een gelijk aantal spelers nadat namens Hoevelaken invaller Roan van de Pol naar de kant mocht na een druiste overtreding.

Komende dinsdag komt Hoevelaken alweer in actie. In Voorthuizen moet dan worden aangetreden tegen VVOP, een wedstrijd die al twee keer geen doorgang kon vinden.