Flevo H1 wint laatste thuiswedstrijd

In de laatste thuiswedstrijd speelde Flevo H1 zaterdag tegen nummer 3, de Rijn uit Wageningen.

Het beloofde een zware pot te worden.

Coach Richard Deuzeman speelde zelf voorafgaand aan de wedstrijd en had de voorbespreking overgelaten aan aanvoerder Jelle Wiersma.

Een zware pot, dat bleek inderdaad in het begin van de wedstrijd. Twee keer werd een speler van de Rijn uit het water gestuurd. Matthijs Jut profiteerde daar direct van met een schot in de hoek. De 1-0 was binnen. Daarna liet ook Sietse Visscher zien wat hij waard was: een mooi schot in de hoek. Maar de Rijn scoorde – de keeperskwaliteiten van Tycho van de Brom in acht nemende – ook eenmaal, maar wel met een gelukstreffer. Tussenstand 2-1.

Na een snel offensief scoorde Patrick Zwart in het tweede part de 3-1. Deze voorsprong kon niet worden vastgehouden. De bezoekers scoorden via een afstandsschot de 3-2. Kort daarna volgde zelfs de gelijkmaker. Piet Heimen wist z’n felheid niet onopgemerkt te laten. Dit resulteerde dus in een man minder situatie. Hier kon de Rijn niet van te profiteren. Aan het einde van deze periode wist Evert Guliker door een slimme actie vrij te komen voor de keeper, bleef koelbloedig en maakte de actie mooi af. Hij scoorde de 4-3.

In de derde periode gebeurde minder dan in de eerste helft van de wedstrijd. Wel kon Mike van Kempen met een sterke midvoor actie de voorsprong uit te breiden naar 5-3. De bezoekers kwamen hierna beter in de wedstrijd en wisten twee keer op rij te scoren. Zo gingen men met een gelijke stand naar de laatste periode, 5-5.

In de korte rust werd duidelijk gesproken over hoe de winst toch binnengehaald moest gaan worden. Dat hielp. Na een halve minuut kon Flevo weer scoren door een hard schot in de verre hoek door Piet Heimen. Een minuut later kreeg de thuisploeg een man-meer situatie. Door goed samenspel werd Matthijs Jut vrijgespeeld, en kon hij de 7-5 scoren. De bezoekers wisten in het restant nog één keer te scoren. De eindstand werd zo 7-6 in het voordeel van Flevo.