ZVV Sparta Nijkerk VR1 – SVI VR3

Foto:

Vrijdagavond 1 april speelden de dames van ZVV Sparta Nijkekr een competitiewedstrijd tegen de dames van SVI uit Zwolle.

Voorafgaand aan de wedstrijd gingen de dames op de foto. Dit seizoen zijn zij namelijk in het nieuw gestoken door sponsor Scheepsmakelaardij Goliath uit Spakenburg.
Het beloofde een spannende wedstrijd te worden, aangezien de vorige wedstrijd tegen deze tegenstander in een 3 – 3 gelijkspel geëindigd was.

Sparta besloot om vanaf het begin hoog druk te gaan spelen. Dit moest ervoor zorgen dat SVI het lastig zou gaan krijgen in de opbouw. Al snel merkten de dames van ZVV Sparta dat dit hoog druk zetten, goed werkte. De keepster van SVI gooide alle ballen diep, welke dan goed onderschept konden worden door Kayleigh de Goeij en Maaike Kiewiet. ZVV Sparta bepaalde het spel, speelde vaak de getrainde aanvalsvarianten en kwamen daardoor in goede scoringsposities.

Een bal vanaf keepster Sandra Postma bereikte Mirjam Roorda, die na een actie de 1 – 0 maakte. Een vrije trap vanaf rechts werd door linkspoot Marieke Jakobs mooi richting het doel gekruld. Dit resulteerde net niet in een doelpunt. Een verkeerde terugspeelbal van SVI kwam in de voeten van Mathilde Guijt.. Zij twijfelde niet en schoot de bal mooi het doel in, 2 – 0. ZVV Sparta kwam steeds beter in de wedstrijd. Zelfs de nieuw getrainde corner “de roller” werd (bijna) goed uitgevoerd. Helaas belandde die net naast het doel.
Later werd het nog 3 – 0 door een mooie steekbal van Mathilde Guijt op Mirjam Roorda, die mooi afrondde. Er kwamen nog wat kleine kansen via Melanie de Heus en Femke Bruel, maar die mogelijkheden werden niet verzilverd.

3 – 0 was dan ook de eindstand. Met een goed gevoel konden de dames het veld verlaten. Over 3 weken spelen ze weer een wedstrijd. Dan is de tegenstander SV Putten VR1.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen