Veensche Boys krijgt in tweede helft de geest

Foto:

Aanvankelijk leek de wedstrijd Veensche Boys – Unicum zaterdag 7 mei als een nachtkaars uit te gaan met niet bijster hoogstaand voetbal.

Maar na rust kreeg de club uit Nijkerkerveen alsnog de geest en gaf een genadestoot die de nummer vier uit de competitie helemaal murw deed slaan. Het werd uiteindelijk 3-0 tegen de club uit Lelystad.

Veensche Boys had aanvankelijk duidelijk last van de warme omstandigheden op het veld dat de temperatuur van een sauna had aangenomen. Veensche Boys, waar topscorer Yannick ontbrak, kon geen lans breken en het spel naar haar hand zetten. Het was Unicum dat de teugels fier in handen had en de ploeg uit Nijkerkerveen bij tijd en wijle voetballes gaf. Dat hield Unicum evenwel maar één helft vol.

Daarna was het Veensche Boys dat de klok sloeg. Bij de eerste goal gaan daarvoor alle credits naar Julian Buitenhuis die vanaf eigen veld naar voren kon snellen. Hij gaf de bal af richting Tom van Donselaar die raak schoot. Unicum was daarna als was in de handen van Veensche Boys dat erop los combineerde. Toen trainer Assink een handvol nieuwe spelers inbracht, was het helemaal gedaan met het zelfvertrouwen van de polderbewoners. Invaller Luuk Buitink tekende, eveneens na een lange rush, voor de 2-0 en Jelle Traa maakte het trio vol door een via Mohammed Nouri gesmoorde bal aan te nemen en de keeper van de tegenstander wist te pareren.
Ook de concurrentie liet geen steek vallen, waardoor de achterstand van Veensche Boys op koploper Dronten nog altijd zeven punten is.

bijdrage van Kees van den Heuvel

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina, 
volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen