Zwaarbevochten zege sc Hoevelaken

Foto:

STROE – Er is een aantal verenigingen waartegen sc Hoevelaken het traditioneel moeilijk heeft.

Eén daarvan is Stroe en dat bleek zaterdag 21 mei op Sportpark De Bosrand wel weer. Hoewel Hoevelaken met drie punten naar huis ging tegen de nummer voorlaatst, was de wedstrijd geen ABC’tje. Hoevelaken kwam tweemaal op voorsprong, maar liet vervolgens in rap tempo Stroe tweemaal langszij komen. Bij de derde voorsprong was de dadendrang van Stroe al wat weggeëbd en kon de 3-2 voorsprong als overwinning worden bijgeschreven, al was het in de slotfase toch nog wel billenknijpen voor de ploeg van Harry Oussoren.

Stroe kreeg in de eerste helft veel ruimte om te voetballen en bereikte meerdere malen relatief eenvoudig het strafschopgebied van Hoevelaken. Daar moesten al direct de zeilen worden bijgezet om onheil te voorkomen. Het was voor Hoevelaken dan ook lekker dat het na zeven minuten, uit de eerste aanval van de wedstrijd, op een 0-1 voorsprong kwam. Na een goede voetballende opbouw was het Pascal de Jong die de assist op zijn naam kon schrijven nadat Edwin Duijst de voorzet op waarde schatte en de bal hard in het doel kopte.

De doelpuntenmaker had korte tijd later de 0-2 op zijn schoen na goed aangeven van Daan Vinke, maar de over de grond ingeschoten bal werd een prooi voor de doelman van Stroe.

Stroe bleef daarna dreigend, omdat het van Hoevelaken alle ruimte kreeg om te combineren. De ploeg speelde niet alsof het op de voorlaatste plaats bivakkeert en de dreiging in het Hoevelakense strafschopgebied resulteerde drie minuten na de Hoevelakense treffer in een strafschop voor de gastheren. Gelukkig voor Hoevelaken had de schutter die de trekker moest overhalen het vizier niet op scherp, waardoor de bal tegen de reclameborden eindigde. Voor Hoevelaken leek het echter geen noodsignaal, want zes minuten later kwam Stroe eenvoudig toch op gelijke hoogte na onvoldoende defensief ingrijpen.

Na de pauze ging het hard. Zes minuten na de thee was Daan Vinke alert bij een scrimmageachtige situatie na een hoekschop en tikte hij Hoevelaken naar 1-2. De euforie was groot, de kater een minuut later ook. Opnieuw relatief eenvoudig kwam Stroe vanaf de aftrap langszij en kon het hele circus weer opnieuw beginnen. Voor Hoevelaken was dat met lange ballen op de snelle voorwaartsen. Eén van die snelheidsduivels is Daan Vinke, die na driekwart wedstrijd vrijwel van eigen helft de bal meenam, zijn tegenstanders zijn hakken liet zien en ogenschijnlijk eenvoudig Hoevelaken opnieuw op voorsprong bracht. Hoevelaken kreeg mogelijkheden op meer, maar had daarin de arbitrage niet mee. Het bleef daarom spannend tot het eind, waarin de mee naar voren gekomen doelman van Stroe buiten het strafschopgebied werd aangetikt. De vrije trap zorgde nog voor spanning, maar de bal eindigde in de muur, waardoor Hoevelaken de derde overwinning op rij kon bijschrijven.

Komende zaterdag ontvangt Hoevelaken hekkensluiter Advendo. Op papier een eenvoudige tegenstander, al had Hoevelaken het in Ederveen ook al niet makkelijk. Bovendien lijkt Advendo, met twee ruime overwinningen en een gelijkspel in de laatste drie ontmoetingen, bezig aan een wederopstanding. Kortom, Hoevelaken is nog steeds in de race om de derde periodetitel en daarmee een plaats in de nacompetitie voor promotie, maar een geplaveide weg is het bepaald niet.

bijdrage van Robert Kreuning

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina, 
volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen