Hoevelaken blijft derdeklasser

ZUTPHEN – Sc Hoevelaken speelt ook komend seizoen in de Derde Klasse.

In Zutphen speelde de Hoevelakense hoofdmacht de eerste van mogelijk drie nacompetitiewedstrijden voor een eventuele promotie naar de Tweede Klasse, maar tegen de gelijknamige voetbalvereniging vond Hoevelaken in het mooie Hanzenstadje al in de eerste confrontatie haar Waterloo. Na een gelijke stand (1-1) in de reguliere speeltijd werd het na verlenging 4-2 voor Zutphen.

“Tegenhouden en counteren”, antwoordde hoofdtrainer Harry Oussoren vooraf op de vraag naar het strijdplan. Hij vertelde genoeg van Zutphen te weten om deze tactiek te rechtvaardigen.

In praktijk betekende deze speelwijze, dat Hoevelaken de eerste 78 minuten van de wedstrijd met de kont tegen het eigen strafschopgebied speelde. Zutphen kon daardoor steeds ver oprukken maar bleef Hoevelaken, soms met wat kunst en vliegwerk en goed optreden van reservedoelman Andy Tolboom, op de been. Via de counter dwong Hoevelaken inderdaad enkele goede kansen af, maar Daan Vinke en vooral Joeri van den Hoeven in de eerste helft, alsmede Arslan Gümüs in de tweede helft wisten opgelegde kansen niet te benutten. Harry Oussoren stond na de verloren wedstrijd nog steeds achter zijn strijdplan. “In de reguliere speeltijd hebben wij door de ruimte voorin betere kansen weten te creëren dan Zutphen. Alleen moeten de ballen er dan wel in”.

Bij een verdedigende tactiek is het vaak wachten op het ene gaatje, dat er meestal wel komt. In de 78e minuut kwam Zutphen dan ook op 1-0 en moest Hoevelaken de schroom van zich afgooien. Dat deden de gasten met verve en dat leidde in de 86e minuut tot de gelijkmaker. Daan Vinke verschalkte de doelman van Zutphen met een bekeken lobje.

In de eerste verlenging besliste Zutphen het duel met twee rollertjes. Na vier minuten rolde de bal ongelukkig in het Hoevelakense doel. Bij de laatste actie in deze doorgang verkeek Andy Tolboom zich op de bal, die vanuit een vrije trap eveneens in het doel rolde.

In de eerste minuut van de tweede verlenging leek Hoevelaken al terug te komen tot 3-2, maar de bal van Arslan Gümüs belandde via de doelman op de paal. Aan de andere kant was Zutphen wel succesvol en was het duel na 115 minuten definitief beslist. In de 118e minuut scoorde Arslan Gümüs nog wel voor de statistieken, maar de weg naar de Tweede Klasse was inmiddels al voor Hoevelaken afgesloten.