Het sprookje is uit voor Veensche Boys

Het is Veensche Boys niet gelukt om de finale van de nacompetitie te bereiken om een kans te maken op promotie naar de eerste klasse.

Batavia ’90 won thuis de wedstrijd tegen de ploeg van trainer Erik Assink met 1-0. Batavia speelt hierdoor zaterdag de finale tegen Hulzense Boys dat op dezelfde avond met 4-1 won van Unicum.

Veensche Boys verkeerde zelf nog in een euforische sfeer na het spannende duel zaterdag 11 juni, waarbij DOS ’37 na 120 minuten werd verslagen met 2-1. Opnieuw met veel extra vervoer waren de Nijkerkerveners afgereisd naar Lelystad voor de wedstrijd tegen Batavia ’90. Batavia had aanvankelijk moeite om de aanvallen van Veensche Boys te pareren in de eerste helft, maar de afwerking van Veensche Boys was te slap. Via een kopbal van Danny Brouwer hadden de Blauwe Helden (ze speelden overigens in gele shirts van IJsselmeervogels) op voorsprong kunnen komen, maar de lenige keeper van Batavia wist de bal uit de doelmond te vissen. Het enige doelpunt van de wedstrijd viel uiteindelijk vlak voor rust. Samir Merraki schoot van twintig meter de bal onhoudbaar in het doel. Het bleek een brug te ver voor de overigens fantastisch acterende keeper Jordy Deckers van Veensche Boys. In de tweede helft waren er meer kansen voor Batavia, maar de polderbewoners wisten hun kansen niet te verzilveren. Tien minuten voor tijd bracht trainer Assink drie nieuwe spelers in (Nouri, Bezembinder en Buitink). Het ging beter draaien, met een schot van Nouri op de lat als hoogtepunt, maar naderbij kwamen de Veenders niet meer.