Surf viert 50 jarig bestaan met toernooi

Foto:

Volleybalvereniging Surf organiseerde afgelopen zaterdag de ‘Nacht van Surf’.

Deze dag bestond uit een volleybaltoernooi. Daarna was het tijd voor de barbecue. De dag werd vrolijk afgesloten met een knalfeest.


Een en ander werd door de club georganiseerd, omdat Surf 50 jaar bestaat en dit toernooi een lange traditie heeft.. Twaalf teams hadden zich – ondanks de sportmarathon in Nijkerk – ingeschreven voor dit evenement. De keuze van de teamnamen stond vrij, wat resulteerde in hilarische omroeptaferelen: ‘’Sorry veld 2’ speelt op veld 3 tegen ‘o nee toch niet veld 1’ met een scheidsrechter van ‘ik kan niet fluiten’’ was bijvoorbeeld een leuke, maar ietwat verwarrende aankondiging van een wedstrijd. De spelers en speelsters lieten zich hierdoor echter niet uit het veld slaan, ondanks de hitte in de zaal waarbij zelfs Lucifer het benauwd zou krijgen.

Na het spelen van de poulewedstrijden was het tijd voor de halve finales en de finale. De finale ontaarde in een prachtige pot hoogstaand volleybal, waarin kwaliteit en souplesse het moest opnemen tegen ervaring en snelheid. Dat laatste bleek toch doorslaggevend voor een overwinning en het team ‘Alexander de Grote’ ging er dan ook met de overwinnaarsbokaal vandoor. Maar ook aan de deelnemers, die wat minder punten wisten binnen te harken, werd gedacht. De twee teams met de minste score mochten het ook tegen elkaar opnemen om uit te maken wie het absolute alleenrecht had op de minste punten. Ook deze omgekeerde finale was bloedstollend spannend. Uiteindelijk werd die pot toch verloren door het team: ‘De reus en de 3 dwergen’.

Aan beide kanten van het puntenspectrum was dus een winnaar beklonken. Zij werden flink in het zonnetje gezet door de andere deelnemers. Deze loftuitingen gingen vervolgens naadloos over in het bevredigen van de innerlijke mens door middel van een bbq.

Menig lid uit verschillende takken van de evolutie (schaaldieren, hoefdieren, gevleugelden, vissen) vonden hun weg, al dan niet flink gekruid, via de houtskool gestookte bbq’s naar de maagjes van de deelnemers. Maar ook aan de glutenminnende medemens was gedacht met brood dat in weelderige overvloed aanwezig was. Het was weer een knap culinair staaltje van Hans Root, de altijd goedlachse uitbater van sportcafé de Slag.

Inmiddels had DJ Jochem ook zijn arsenaal opgebouwd en klonken de eerste beats uit zijn boxen. Het duurde dan ook niet lang voor de eerste mensen hun dansmoves op de vloer lieten zien. En dat een volleyballer niet automatisch een goede danser is, dat werd al snel duidelijk. Sommigen hadden wel wat weg van een blussende brandweerslang, die door niemand werd vastgehouden. Gelukkig veranderde de perceptie van de realiteit naarmate de avond vorderde en viel bovenstaande niemand meer op. Het werd vervolgens één grote vrolijke bedoeling die nog tot in de vroege uurtjes doorging.

De club wil de jarenlange traditie van de : “Nacht van Surf” weer uitbouwen, tot het spektakel van vroegere jaren. Dus heb je deze editie gemist, hou dan de Surf-kalender goed in de gaten en zorg dat je er volgend jaar bij bent!

bijdrage van Alexander Gijsen

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina. 
Volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen