Team Deroue: topprestaties en harde crash

Foto:

OCHSERLEBEN –  Met temperaturen tussen de 32 en 37 graden beloofde het op voorhand al een warm weekend te worden tijdens de vijfde race van het NK. IDC Kampioenschap Motor wegrace.

Op vrijdag mocht coureur Michael Mijnten nog trainen en zette direct een tijd, goed voor een top 5 plaats neer. Vrijdag middag vond de eerste kwalificatie plaats en haalde hij de tweede plek in de pro 600 klasse, De Engelsman Greg Barns wist acht tiende sneller rond te gaan dan de Garderens coureur van team Deroue. Zaterdag vond de tweede kwalificatie plaats en daarin zette Mijnten een tandje bij. In deze sessie kwam een verbluffende eerste plek voor het team van Deroue Motoren. Gecombineerd leverde dit een zeer nette en onverwachtste tweede startplaats op voor het team. Greg Barns mocht vertrekken van de eerste plaats.

Eind van de middag vond de eerste race plaats, helaas ging het toen na 9 rondes hard mis. Terwijl Michael op de derde positie reed, verloor de voorband grip in de “ trippel” bochtencombinatie, een drietal snelle linker bochten. Waarschijnlijk mede door de extreme asfalt tempraturen in combinatie met de bochtensnelheid. Hierdoor schoot de Yamaha R6 van team Deroue met hoge schelheid (145 km/h) van de baan. Na enkele salto’s doemde rijder en motor op vanuit een grote stofwolk en bleef het team achter met 0 punten. Gelukkig hield Michael er op pijnlijke ribben en wat last van zijn arm niet veel aan over.

Maar met de motor was het een ander verhaal. De monteurs hebben  tot in de nacht keihard gewerkt om de motor weer in orde te krijgen zodat het team ook in race 2 op zondag weer aan de start kon staan. Voorafgaande aan de tweede race stond er eerst nog een warming-up op het programma, hierin bleek dat de crash niet veel indruk had gemaakt op de rijder. Binnen 10 minuten prijkte de naam van Mijnten en de opnieuw opgebouwde motor van Deroue weer boven aan in de tijdenlijsten. Race 2 zou echter een grotere opgave worden. De hoge tempraturen en de lichte blessures zouden een slijtage slag worden. Het eerste deel van de race kon Michael nog mee met de kopgroep maar halverwege de race kwam er verval in zijn rondetijden. Daarnaast kampte het team tijdens de race met een te softe remdruk, waardoor Michael langzaam terug zakte van plek 3 naar plaats 6 in de race.

Mijnten: “ondanks alles moet ik wel toch tevreden terug kijken. Eigenlijk zijn we het hele weekend onrealistisch snel geweest. Met presteren boven verwachting en misschien wel iets overmoed, dan ligt een klein foute natuurlijk altijd op de loer. Daarnaast ben ik trots en blij met het team. Dat gewoon alle onderdelen en kennis heeft om binnen 1 nacht de motor weer perfect op te bouwen na en toch wel harde crash.  We hebben laten zien dat op een circuit als Oschersleben waar je als rijder een groot verschil kunt maken goed mee te kunnen met de “grote” teams” in dit sterke Nederlands Kampioenschap Maar ook een weekend met teleurstelling, waarin we bealngrijke punten hebben laten liggen. Dit hoort bij racen.”

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina. 
Volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen