WK St.Ayles roeien update zaterdagavond

KORTGENE – Deze week werd de WK St.Ayles skiff geroeid.

1300 deelnemers van over de hele wereld roeien mee. Waaronder 40 Zuidwallers uit Nijkerk.

Racedagen donderdag en vrijdag en zaterdag

Op donderdag en vrijdag werd er weer veel en fanatiek geroeid door de veertig Nijkerkse roeiers. In diverse klassen werd er gestreden. Op de donderdag en vrijdag kwamen de jongere teams aan de bak. De zuidwal stelt nu jeugdteams samen. Die zijn nog klaar en dus niet aangetreden tijdens het WK. Wél traden aan: diverse mixed teams, en ‘open teams’. En warempel: wederom haalden enkele zuidwal teams de finales, waaronder de ‘open dames’. Hildegard Steenbrink, Atty Buitenwerf, Petra Gillies, Noortje Hoeksma en Monique de Roder.

Helaas geen medailles, maar er zit een enorme progressie in de prestaties van de teams.

Waar we drie jaar geleden met één finaleplek genoegen moesten nemen, was het nu iedere dag wel raak. Geweldig
Op zaterdag gingen de laatste twee teams aan bak.

Prachtig weer, en vanaf de tribune werden zij weer de finish over geschreeuwd. Het is leuk om te zien dat op tribunes ook voor ‘concurrerende’ teams wordt geklapt en gejuichd.

Skiffieworlds 2022 afsluiting en sfeer

Inmiddels staan de boten weer op trailer, en zijn ze klaar om de reis naar Nijkerk (over de weg) weer te aanvaarden.

Op zaterdagavond wordt het evenement afgesloten met een band in een grote feesttent. En op zondag gaat iedereen zijns weegs. Dan zal het druk zijn bij de ferries naar de UK, Schotland en Ierland.
Het St.Ayles roeien is aldaar geboren. Het is daar een grote sport, en dat is ook de reden dat zij met de meeste WK medailles weer naar de eilanden afreisden.

Wat de Nijkerkers van de Zuidwal betreft is het doel méér dan bereikt; we waren in staat om veertig Nijkerkers af te vaardigen, en succesvol en fanatiek te roeien. De boten hielden zich zéér goed.

De Zuidwal reparatieploeg hoefde slechts één keer actie te komen voor een reparatie van een roeiriem.

Maar het belangrijkste was eigenlijk: de sfeer op evenement. Die was bijzonder goed. Uiteraard werd er in de wedstrijdbaan op het scherpst van snede gestreden, maar daarbuiten hielp iedereen elkaar. Er werd enorm meegejuichd met andere teams. En in de avonden organiseerden de zuidwallers nog wat leuke activiteiten. Onder andere een steigerborrel, op de steiger waar de acht Zuidwal-hotelschepen waren afgemeerd.

 

Het evenement vond plaats op een grote camping, alwaar ook vele teamleden een overnachtingsplek hadden gevonden. Op donderdagavond werd er op de camping gezamenlijk een barbecue georganiseerd. Heel erg gezellig. Voor en na de races konden we mooi discussiëren met andere teams over de boten; sommige boten hadden nét wat slimmere dingen op het boot gemaakt. Dat is leerzaam, en geeft inspiratie.

Conclusie

De skiffieworlds 2022 was een zeer sportief en samenbindend evenement. Over drie jaar wordt de skiffieworlds WK weer georganiseerd. De Zuidwal is er dan zeker weer bij.

Voor details: zie https://www.skiffieworlds2022.com/

bijdrage van Niek Visscher

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina. 
Volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen