Meredith van der Haar en Suéla Schouten Europees kampioen BMX

Foto:

DESSEL/BELGIË – Het VDH BMX team reed mee in het Europees Kampioenschap BMX in Dessel te België.

Zaterdagmiddag was het de beurt voor Meredith van der Haar. Zij reed bij de girls 15. Ze won alles, de manches, de halve final en uiteindelijk ook de finale. Daar versloeg ze Lola De Oliviera (Frankrijk) ende Engelse  Lucy Hutt.   In haar categorie werd ze dan ook Europees kampioen.
Zondag was het de beurt  van Suela Ruitenga. Zij reed bij de Women17-24.Zilver en brons waren ook voor Nederlandse rijdsters: Verona van Mol en Joyce Bac.

Schouten: “Deze klasse is veel zwaarder dan waar ik normaal gesproken in rij en vorig jaar was ik hier 7de geworden. Extra blij met deze.”

Het toernooi begon vrijdag. Die avond kwam Jon Bouwman in actie bij de cruisers 40/44 jaar, na mooie manches mocht hij door naar de 1/2 Finale, waar hij na een valpartij als achtste over de finish kwam.
Zaterdagochtend was het de beurt voor Kyan Mulhuyzen boys 9, hij kwam sterk de manches door en van de 1/8 finale wist hij door te komen tot de 1/2 finale waar hij ook hij strandde op een achtste plek.
Ook Kian Bouwman zat in het ochtend blok. Hij mocht rijden bij de boys 11 en wist na de manches door te rijden naar de 1/8 finale, waar hij als nummer over de finish kwam. Dat was net een plek te kort want de eerste 4 gaan door naar de volgende finale ronde.
Zaterdagmiddag reed Dannique Kwakman mee bij de girls 16. Zij kwam de manches door en werd achtste in de kwart finale.

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina. 
Volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen