Team Deroue Motoren op podium

Foto:

ASSEN – Op zondag 21 augustus werd de negende wedstrijd in het Internationaal Dutch Championship (IDC) verreden op het TT circuit.

Team Deroue vertegenwoordigd, door rijder Michael Mijnten komt uit in de Pro600cc Klasse op de alom bekende blauw gele Yamaha-R6

De kwalificatie op zaterdag was voor de leider in het kampioenschap; Bas Janssen met een tijd van 1.50.576 sec. Michael Mijnten wist de spanning hoog te houden door binnen twee tiende van de poletijd naar een tweed tijd te schieten. René Koppenaal met de Kawasaki ZX6R van Druijf Racing kwam op 0.596 sec naar de derde startplaats. Kortom, erg close allemaal vooraan in het volle startveld van ruim veertig motoren.

Tijdens de warming-up op zondag liet team Deroue direct de tanden zien door de snelste tijd te zetten. Daarmee was de toon door Mijnten gezet.

Bij de race start zondag sprintte Koppenaal direct naar plaats twee ,terwijl Mijnten terugzakte naar plaats zes. De kop trok het veld uit elkaar en er vielen diverse gaten. Mijnten vocht zich ondertussen terug naar de top 3 om vervolgens het gat naar de kop dicht te rijden. Hierbij schoten de rondetijden onder de “magische” 1.50. Met nog zes rondes te gaan bereikte Mijnten zijn concurrent, Bas Janssen. Door een gedurfde inhaalactie in de strubben rpasseerde Mijnten Janssen, die vervolgens niet mee kan met het scherpe tempo aan de kop. Mijnten kwam ook nog in de buurt van Koppenaal, maar kwam uiteindelijk net te kort om nog een actie in te zetten. Koppenaal 1ste , Mijnten 2de , Janssen 3de

Michael Mijnten: “We hebben een goed weekend achter de rug” Diverse sessies waarin we competitief mee konden. Maar ook lastige momenten waarin we de afstelling van de Yamaha niet altijd naar wens kregen. Vooral tijdens de hogere temperaturen had ik veel last van een glijdende achterband. Gelukkig voor ons was de race in de na middag. Ik kon een sterk ritme rijden en stabiele rondetijden. Aan het eind kon ik René niet meer inhalen, met nog twee rondes te gaan kwam er een gele vlag uit waar bij ik iets meer tijd liet liggen dan René denk ik. En daarnaast kwam er een achterblijver tussen ons in wat voor mij ook niet in het voordeel werkte. Maar ik denk dat we als team erg tevreden terug kunnen kijken, op een voor ons erg goed goedresultaat. Om op dit snelle circuit in droge omstandigheden zo competitief te zijn was eigenlijk wel een verassing voor mij. Op naar de volgende race op 10 september.”

Met nog 4 races te gaan staat Mijnten nu op de zevende plaats in het algemeen kampioenschap. René Koppenaal neemt dankzij de winst de leiding over in het algemeen klassement; Bas Janssen zakt naar de tweede plaats en Jan-Erik Bohlen (DE) komt ondanks zijn matige optreden naar de derde plaats in de tussenstand.

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina. 
Volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen