Sparta verslaat debutant Rijnvogels

archieffoto
archieffoto

KATWIJK AAN DEN RIJN – Sparta nam het zaterdag op tegen nieuwkomer Rijnvogels.

De eerste helft was boeiend maar zeker niet spectaculair. Het enige wapenfeit kwam van de gastheren, na een kwartier voetballen kwamen zij voor de goal van Beukers, haalden uit maar hij lag in de goede hoek en bracht redding op de kopbal van Edin Bibuljica.

Spits Mark van der Weijden wist in de zeventigste minuut door te dringen in de zestien van de tegenstander, werd neergehaald en een penalty was het gevolg. Mike Ahrens wist dit buitenkansje te benutten en scoorde de 0-1. Een kwartiertje later was het de beurt aan de ingevallen Tyrone Fonville om de score te verdubbelen maar hij was ongelukkig in de afronding.

Het werd na wat gemiste kansen alsnog billenknijpen want ook deze scheidsrechter de Vries meende dat dit zijn “masterpiece” was en wilde geen afscheid nemen van zijn “moment of fame” het duurde en het duurde. Vorige week was het al tien minuten extra tegen DVS’33, nou deze kwam er ook bij in de buurt. Dit zou ons ook nog bijna de das om hebben gedaan want de Rijnvogels kwamen in die laatste minuten nog gevaarlijk voor de goal van Wouter Beukers. , zelfs goalie Yannick Augustines van de Vogels ging mee in de aanval. Ik dacht zelfs dat hij op het allerlaatst er nog inging maar dit was gelukkig gezichtsbedrog maar oh oh oh, wat kwamen ze nog dichtbij. Maar goed, al met al trokken de Spartanen ‘m over de streep en stijgen we naar de zesde plaats op de ranglijst. Nog geen best voetbal maar de resultaten tellen nu even. Met goede resultaten komt vertrouwen en met vertrouwen komt na verloop van tijd ook weer het goede voetbal. Daar ben ik van overtuigd, zeker met deze groep geweldige voetballers.