Kampioenen bij de Waaghalsjes en de Toekomst

Foto: Kring West Veluwe

De ruiters uit de Kring West Veluwe sprongen vandaag, zondag, voor hun laatste plaatsingspunten voor de Gelderse kampioenschappen die in Bergharen worden gehouden. Ze waren te gast in Manege Luxool in Nijkerk.

In totaal verschenen er zaterdag 8 ruiters uit Nijkerk, Nijkerkerveen en Hoevelaken aan de start van de selectie, in een deelnemersveld van meer dan 140 starts. Ponyclub de Waaghalsjes uit Hoevelaken en ponyclub de Toekomst uit Nijkerk konden diverse kampioenen begroeten.

Foto: Kring West Veluwe

Hoogste podium

Meike van de Kamp en Yasmin schreven met een foutloos parcours en een foutloze barrage de klasse A/B 60 op hun naam. Viva La Vida sprong in de C 70 naar het hoogste podium met Emma van Heest. Zij kregen door Laurene Wouters het kampioenslint uitgereikt.

Annebelle van Heugten heeft met Delmex S een startplek weten te bemachtigen in de D/E 100, Iris Worst en Okidoki staat in dezelfde klasse 2e reserve. Sanne van Drie hoopt met Kantjes Jewel nog te mogen starten in de D/E 90.

Spannendste

De spannendste strijd werd gestreden in de D/E 80 waarin bij eerdere selecties ook Milou van Empelen en Jorinde Lozeman aan de start verschenen. Helaas kwam Marlou van Duinkerken gisteren ten val en tikte Lady Star van Robine Smink er een balkje vanaf.

Ruiters van andere verengingen gingen er met de tickets voor de Gelderse kampioenschappen vandoor.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen