Europees kampioenen BMX Fem en Roan gehuldigd

Foto:

Woensdagavond werden Roan Bouwman en Fem Mulhuyzen door wethouder Audrey Rohen van de gemeente Nijkerk gehuldigd op de fietscrossbaan van de Nijkerkse Cross Club (NCC).

Vlak voor aanvang van de 1e clubwedstrijd van het seizoen werden de twee BMX helden in het zonnetje gezet voor hun internationale prestaties. Ze ontvingen bloemen, snoep, een aandenken in de vorm van een foto voor in het clubhuis en … eeuwige roem.

Op 2 juli werden ze bij het NK in Venlo Nederlands kampioen. Kort daarop vertrokken met hun ouders naar het WK in  Besançon (Frankrijk). Beide reden daar het EK in de klasse van 8 jaar. Het was een heel warm weekend en het waren hele spannende races tegen hun concurrenten uit Europa. En in de spannende finale kwamen bij de boys en girls beide Nijkerkers als eerste over de finish lijn

Europees kampioen dus. Dat was al geweldig, maar ze mochten daarna ook nog nar het WK in Glasgow. Ook daar haalden ze de finale. Alleen was de concurrentie zo moordend, dat het eremetaal onhaalbaar was . Roan werd 8e en Fem wist de 3e plek te behalen.

bijdrage van Henriëtte Brouwer

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina. 
Volg ons op Twitter, LinkedIn, Instagram en Mastodon, of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]
X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen