Flevo dames behalen grote zege in eerste thuiswedstrijd

Na een nipte overwinning van vorige week was het deze week er weer op of onder voor de dames van Flevo.

De tegenstander in het Jaap van de Krolbad was het samengestelde team RZC/EZZ uit Renkum. Een oude bekende maar wel met veel nieuwe gezichten. In het verleden zijn de punten vaak heen en weer gegaan en waren de dames van Flevo erop gebrand om de punten thuis te houden.

Coach Ronald Bokkers sprak het Nijkerkse team toe met de aanmoedigende woorden “speel gewoon je eigen spel en zorg dat er continu druk gegeven wordt”. Flevo (met 9 dames) beschikt over veel snelheid. Dat resulteert vaak in snelle contra aanvallen.

De score werd geopend door een plotseling afstandsschot van de tegenstanders na 2 minuten spelen. Jette Bokkers scoorde daarna snel twee keer achter elkaar door op midvoor sterk op te treden en de bal in de touwen te werken. RZC/EZZ had hier nog een antwoord op en doelpuntte opnieuw. Bokkers en Lara van de Vliert schoten beiden de bal in de rechterhoek. Vera Molan benutte later een afgedwongen strafworp. Zo eindigde de eerste periode met 5-2 op het scorebord

In de rust werd er van tactiek gewisseld om de verdedigingslinie op te schuiven naar een driekwart press, om sneller te kunnen profiteren van een tegenaanval. Deze tactiek resulteerde binnen 30 seconden in een doelpunt door Bokkers. De snelle zwemster Charlotte van Hamersveld wist vrij door te komen en de keepster te verrassen waarna Marjolein Berghuis een halve minuut later ook het doel vond door een mooie lob te geven.

De derde periode werd de verdediging van de uitploeg wat feller. Er werd deze periode maar één keer gescoord: Vera Molan benutte haar tweede strafworp. Nora Doornhof, dit jaar overgekomen vanuit de jeugd, keepte ondertussen de sterren van de hemel en wist haar doel schoon te houden en goed fel op te treden.

In de vierde periode was het van belang om netjes de wedstrijd uit te spelen. Charlotte van Hamersveld kwam aan de start van de periode vrij door en omzeilde de keepster met een feilloos schot. Dezelfde van Hamersveld speelde samen met Vera Molan een mooie één-twee situatie uit en kon zo haar derde doelpunt van de avond maken. Leonie van Keulen was de hele wedstrijd goed aanwezig en kon slim haar bal voorspelen waardoor Jette Bokkers de eindstand kon bepalen met 13-2. Onder luid applaus en veel getrommel werd de overwinning in Nijkerk gevierd.