Flevo waterpolosters blijven winnen

Foto:

Na een lange winterstop begon Flevo d1 zaterdag aan de tweede seizoenshelft tegen De Rijn.

Zonder aanvoerster Jette Bokkers was de doelstelling zoals elke wedstrijd goed samenspelen en kijken naar elkaar. Coach en speelster Margrita Bolink gaf de dames vooraf aan de wedstrijd nog een aantal tactische aanwijzingen mee om de wedstrijd mee te beginnen.

De eerste periode verliep erg stroef. Er werden redelijk wat overtredingen zonder straf begaan en het was veel zwemmen. Tijdens de periode kwam het ook aan op goed keeperswerk van Nora Doornhof. Zij keerde tijdens bijvoorbeeld een strafworp. Toch kwamen de bezoekers als eerst op voorsprong. Maar Vera Molan trok de stand door een strafworp goed in te schieten.

Tijdens de rust tussen de periodes benadrukte coach Bolink “dat we zuinig op onze ballen moesten blijven, goed kijken en passen”. Ook deze periode begon weer met veel zwemwerk. De Rijn kreeg meerdere malen een overtal situatie waar ze niet uit wisten te scoren. Na goed verdedigingswerk pakte Charlotte van Hamersveld een bal van de tegenstander af te pakken en zwom “zo een nul richting het doel van De Rijn”, 2-1 En zo ook Lara van de Vliert. Na een goede pass ging ze alleen door op de keeper en legde de bal achter de doelverdedigster: 3-1

De wedstrijd verliep nog steeds stroef. Dit had ook te maken met het fluitwerk van de scheidsrechters, waardoor de wedstrijd niet echt zijn flow kreeg. Halverwege de 3e periode kwam De Rijn na een uitsluiting bij Flevo nog dichtbij, 3-2. Maar de Nijkerkse voorsprong werd al gauw vergroot door een snelle pass van Margrita Bolink op Vera Molan, die kon scoren. Dat deed ook Lara van de Vliert even later. Zij schoot – na een goed aangespeelde bal van Josee van den Hoven – de bal in de hoek.

De dames van Flevo waren op stoom en het leek erop alsof De Rijn gebroken was. De vierde periode kregen de dames van Flevo meer kansen. Zo scoorde Vera Molan nogmaals door een goede zwemactie en de bal hard in het net te schieten, 6-2. Margrita Bolink scoorde niet kort daarna met een lobje over de keeper, 7-2. Zo wist ook Miranda van de Vliert de score op 8-2 te brengen door een goede midvooractie. Ook de bezoekers wisten nog twee keer te scoren door rommelig aanvalswerk van Flevo, 8-4. Maar deze laatste periode hadden de dames van Flevo de smaak te pakken. Zo scoorde Vera Molan haar 4e doelpunt van de avond, 9-4 en Lara van de Vliert zorgde met haar derde goal voor de 10-4 eindstand.

bijdrage van Miranda van de Vliert

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina. 
Volg ons op Twitter, LinkedIn, Instagram en Mastodon, of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen