Sparta Nijkerk VR1 bevecht winst in 2e helft

mei 11 , 22:16 Sport
2024 05 11 sparta vr1
Op een zonovergoten Ebbenhorst hebben de vrouwen van Sparta Nijkerk een uitstekende prestatie geleverd door de nummer 2, RCL VR1, met een 3-1 nederlaag terug te sturen naar Leiderdorp.
Daarmee bezorgden de Spartanen IJzendijke VR1 het kampioenschap in de 1e klasse A.
Na de deceptie vorige week in de halve finale van de beker, was Sparta Nijkerk er op gebrand om het seizoen op een positieve manier af te sluiten. Maar dat moest dan wel gebeuren tegen een ploeg die nog streed om het kampioenschap. De eerste helft was dat dan ook zichtbaar. Het was een vrij vlak schaakspel. RCL had de overhand en was met hun dynamische middenveld een lastig te bespelen tegenstander. Tot hele grote kansen leidde dit niet, maar met name de nummer 11 van RCL was een plaag voor de Nijkerkse verdedigers. Zij was het dan ook die na een paar behendige bewegingen in de 41e minuut een teamgenoot vrij voor de keepster zette. Een 0-1 ruststand was het gevolg.
Een drietal wissels in de rust gaven de 2e helft een totaal ander spelbeeld.
Er leek veel meer energie in de ploeg te zitten en de Spartanen streden voor elke bal. Al in de 47e minuut leverde dat de gelijkmaker op. Eva Stam gaf de bal in de ruimte op de razendsnelle Benthe Pater, die de bal vervolgens perfect voortrok op de inkomende Jolien van Looijengoed. Het doelpunt leek afgekeurd te worden omdat de assistent scheidsrechter voor buitenspel vlagde, maar gelukkig kwam de scheidsrechter op haar beslissing terug en keurde het doelpunt na enige consternatie toch goed.
De leeuw was los, Sparta Nijkerk trok het spel volledig naar zich toe en Christianne van de Kraats bekroonde haar laatste thuiswedstrijd bijna met een schitterend doelpunt, maar helaas belandde haar schot op de lat.
In de 62e minuut maakte Afke van den Tweel, na een jaar revalideren, haar rentree in het eerste elftal en dat werd uiteraard met gejuich begroet. 10 minuten later kon er opnieuw gejuicht worden. Een identieke goal als de gelijkmaker. De combi Eva Stam – Benthe Pater vond bij de 2e paal Jolien van Looijengoed. Met een rake kopbal zorgde ze voor de 2-1 voorsprong. RCL kwam er niet meer aan te pas, creëerde geen enkele kans in de 2e helft en de Spartanen beloonden zichzelf nog met een derde treffer in de 86e minuut. Op aangeven van Willemijn van Heerdt maakte Jolien van Looijengoed haar hattrick compleet.
Na afloop van de wedstrijd werden Christianne van de Kraats en Lisa Spanos nog in het zonnetje gezet. Beide speelsters nemen na dit seizoen afscheid en stoppen met voetbal. Een mooier afscheid dan met deze overwinning en in het bijzijn van vrienden en familie was niet denkbaar.
Volgende week zaterdag 18 mei sluiten de Spartanen de competitie af met een uitwedstrijd tegen het Amsterdamse Real Sranang VR1.