Sparta/Djops wint doelpuntrijke wedstrijd tegen Fortissimo

Foto:

De korfballers van Sparta/Djops waren zaterdag te sterk voor Fortissimo uit IJsselstein.

In eigen huis zetten de Nijkerkers de misstap van de vorige wedstrijd (een 18-11 nederlaag tegen Koveni) weer recht, want door de overwinning pakt de ploeg van Brenda Voortman de koppositie in de competitie.

Op een warm sportpark Luxool nam Fortissimo vroeg in de wedstrijd de leiding. Sparta/Djops was alert en Rianne van Valkengoed maakte direct gelijk. Tot de 3-3 scoorden de ploegen in die volgorde om en om. Hierna pakte de thuisploeg de leiding over en liep rap uit naar 10-4. In de slotfase van de eerste helft vonden beide ploegen nog een aantal keer de korf. Met een 13-8 stand zochten de teams de kleedkamer op.

In de tweede helft was het opnieuw Rianne van Valkengoed die de score opende voor de ploeg in het oranje. Fortissimo antwoordde met drie doelpunten op rij (14-11) maar kon de opmars niet verder doorzetten omdat Sparta/Djops makkelijker de korf wist te vinden. Met name de Nijkerkse dames waren trefzeker in het duel en maakten, zo zou later blijken, samen 19 doelpunten.

10 minuten voor tijd werd het nog een strafworpenfestijn. Beide ploegen maakten onnodige fouten waardoor de scheidsrechter genoodzaakt was om in korte tijd vier keer naar de stip te wijzen. Zowel Sparta/Djops als Fortissimo benutten deze buitenkansjes en zo ging de stand van 20-13 naar 22-15. Uiteindelijk eindigde het duel in met stand van 24-16.

bijdrage van Jarno van de Bor

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina. 
Volg ons op Twitter, LinkedIn, Instagram, Mastodon en Threads, of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen