Sparta/Djops wint doelpuntrijke wedstrijd tegen Fortissimo

mei 13 , 11:18 Sport
2024 05 13 sparta djops fortissimo 1
De korfballers van Sparta/Djops waren zaterdag te sterk voor Fortissimo uit IJsselstein.
In eigen huis zetten de Nijkerkers de misstap van de vorige wedstrijd (een 18-11 nederlaag tegen Koveni) weer recht, want door de overwinning pakt de ploeg van Brenda Voortman de koppositie in de competitie.
Op een warm sportpark Luxool nam Fortissimo vroeg in de wedstrijd de leiding. Sparta/Djops was alert en Rianne van Valkengoed maakte direct gelijk. Tot de 3-3 scoorden de ploegen in die volgorde om en om. Hierna pakte de thuisploeg de leiding over en liep rap uit naar 10-4. In de slotfase van de eerste helft vonden beide ploegen nog een aantal keer de korf. Met een 13-8 stand zochten de teams de kleedkamer op.
In de tweede helft was het opnieuw Rianne van Valkengoed die de score opende voor de ploeg in het oranje. Fortissimo antwoordde met drie doelpunten op rij (14-11) maar kon de opmars niet verder doorzetten omdat Sparta/Djops makkelijker de korf wist te vinden. Met name de Nijkerkse dames waren trefzeker in het duel en maakten, zo zou later blijken, samen 19 doelpunten.
10 minuten voor tijd werd het nog een strafworpenfestijn. Beide ploegen maakten onnodige fouten waardoor de scheidsrechter genoodzaakt was om in korte tijd vier keer naar de stip te wijzen. Zowel Sparta/Djops als Fortissimo benutten deze buitenkansjes en zo ging de stand van 20-13 naar 22-15. Uiteindelijk eindigde het duel in met stand van 24-16.