mei 13 , 11:31 Sport
2023 11 27 telstar selectie 2023 2024 dsc 9677 915x518 1
De twee ploegen die samen de ranglijst aanvoerden stonden zaterdag 11 mei jl. tegen elkaar.
En het was droog, niet koud en er stond nauwelijks wind. Alle ingrediënten voor een mooie pot korfbal op een goedgevuld sportpark Middelaar in Hoevelaken waren aanwezig.
In de beginfase tastten beide ploegen elkaar een beetje af. Duidelijk waren wel de verdedigende intenties bij beide ploegen. Dat maakte het aanvallende spel zowel bij Telstar als bij De Meeuwen rommelig. Telstar leek het aanvalsspel als eerste op orde te hebben en wist na zeven minuten spelen als eerste een gat van 2 doelpunten te slaan.
De bezoekers uit Putten wisten echter op 4-4 weer gelijk te komen waarna het weer aan Telstar was om 2 doelpunten op rij te maken. Echter werd ook dit gecounterd door De Meeuwen die vervolgens met een minimale voorsprong van 7-8 in hun voordeel gingen rusten.
Telstar wist in de eerste helft goed tegenstand te bieden tegen De Meeuwen, maar verzuimde om met een voorsprong te gaan rusten. Een te laag rendement op de aanvallende kansen was daar debet aan.
Vol energie en met vertrouwen in de tweede helft kwam Telstar uit de kleedkamer. De Meeuwen wist nog wel de eerste treffer te maken maar met vier doelpunten vervolgens op rij voor Telstar was wel duidelijk wie het beste de kleedkamer uit kwam. Na deze 10-9 stand was het stuivertje wisselen. Beide ploegen schuwden de fysieke duels niet. Ook het publiek lied zich in deze fase van beide kanten luidkeels horen. Alles bij elkaar maakte het een enerverende tweede helft. Om en om wisten de ploegen een voorsprong van 1 doelpunt verschil te pakken. Waarna De Meeuwen op het einde aan het langste eind trok en met een 15-16 eindstand de punten mee naar Putten nam.
Een ontzettend spannende wedstrijd. Telstar wist het dé topfavoriet voor de titel de gehele wedstrijd lastig te maken. Een knappe prestatie van de Hoevelakers. Helaas bleek het net niet voldoende voor een punt of zelfs een overwinning.
Over twee weken een nieuwe kans. Ook hierin wordt De Meeuwen vooraf als favoriet gezien, maar wie weet kan Telstar eenzelfde wedstrijd op de mat leggen en weet het te verrassen.
Op 25 mei speelt eerst Telstar 2 om 14:00 uur tegen De Meeuwen 2 waarna Telstar 1 om 15:30 uur aantreedt tegen De Meeuwen 1. Hopelijk zien we elkaar weer in Putten. Bedankt en tot dan!