NIJeboulers tevreden over NK Petanque (video en foto’s)

Zondag werd op het terrein van de jeu de boules vereniging De Nijeboulers het nederlands kampioenschap petanque gehouden.

Het ging hier om de spelvorm tête-à-tête (=1 tegen 1).

De vereniging had zich goed voorbereid. Onder leiding van coördinator Marinus Regelink, waren de werkgroepen accommodatie, kantine en geluid/uitslagen/pers ruim van tevoren begonnen met de voorbereiding. Dit leidde tot een geslaagd kampioenschap.
Ook de 2 korte onweersbuien konden het programma niet verstoren. De finales moesten wel gedeeltelijk in de hal gespeeld worden, waar ook de prijsuitreiking plaatsvond.

Bijna de hele nationale petanque top van Nederland was aanwezig. Via 6 voorrondes, die in geheel Nederland zijn gehouden, werden de beste 32 heren en dames geselecteerd. Bij de junioren waren dit 16.
De dag begon met 5 voorrondes, waarna de beste 4 naar de halve finales gingen. De winnaars daarvan gingen naar de finale.

Bij de heren ging deze finale tussen Kees Koogje en Remko de Jong. Kees wist overtuigend te winnen in 13-6. De strijd bij de dames ging tussen Sandy Rikkers en Josefien Koogje. Hier kwam Sandy als winnares uit de strijd met een score van 13-7. de junioren titel ging naar Damiano Peeters, die met 13-3 de baas was van Lars de Roos.
De aspiranten titel ging naar Jip de Vos.

bijdrage van Richard van Egdom. Kijk naar de foto’s van Arjen Gerritsma en de videosamenvatting van Ely Hackmann.

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina. 
Volg ons op Twitter, LinkedIn, Instagram, Mastodon en Threads, of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen