Gezellig druk Nijntje beweegfeest NGV Excelsior

Foto:

Afgelopen zaterdag was het een drukte van jewelste in Sporthal Corlaer. Daar hield de Nijkerkse Gymnastiekvereniging hun jaarlijkse Nijntje beweegfeest. Dit jaar alweer voor de vierde keer.

De kinderen van de peuter- en kleutergym en de leden van de ouder- en kindgym hebben het afgelopen jaar goed geoefend tijdens de lessen van het nijntje Beweegdiploma. Ze konden naar hartelust balanceren, rollen, huppelen, klauteren, springen, zwaaien, vangen, gooien en schoppen! Alle basisonderdelen van bewegen kwamen aan bod via leuke oefeningen en spelletjes. Vele opa’s, oma’s en andere belangstellenden kwamen kijken naar de vorderingen van de kinderen. Er heerste een gezellige sfeer.

Tijdens het beweegfeest kregen  52 kinderen hun Nijntje Beweegdiploma.  Daarop staat waar ze allemaal mee hebben geoefend.

Evelien Vastenburg (NGV Excelsior): “Een diploma om trots op te zijn en ze een leven lang voordelen geeft in sport, op school, met vriendjes en thuis! 28 van hen behaalde het diploma 1 en kregen naast hun diploma een leuk Nijntje boekje van de KNGU. 25 behaalde het diploma 2 en kregen naast hun diploma een leuke rugtas van de KNGU. Omdat dit jaar het Nijntje beweegdiploma 10 jaar bestaat, kregen al deze leden ook een feestelijke bellenblaas van de KNGU. Voor de kinderen die er nog niet zo lang op zitten was er een certificaat van deelname, Nijntje stoepktijt en natuurlijk ook een bellenblaas. 3 kinderen zijn al zo lang lid dat zij beide diploma’s al op zak hebben. Excelsior had daarom een Excelsiordiploma voor hen, een springtouw en natuurlijk ook een bellenblaas.”

Het Nijntje Beweegdiploma is voor kinderen van 2 tot 6 jaar. Het programma is zorgvuldig samengesteld door de KNGU en wordt alleen gegeven door speciaal opgeleide trainers. Zo leren kinderen op een verantwoorde manier bewegen met veel variatie. Dit is essentieel om fijn te kunnen bewegen en sporten. Ook leren ze sociale vaardigheden als samen spelen, op je beurt wachten en goed met elkaar omgaan. Meer weten? Neem gerust contact op via [email protected] of kijk op de website van Excelsior..

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina. 
Volg ons op Twitter, LinkedIn, Instagram, Mastodon en Threads, of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen