Telstar deelt de punten met Exakwa

LELYSTAD – In een zonovergoten wedstrijd is Telstar er niet in geslaagd twee punten mee naar huis te nemen. In een spannende slotfase werd de winst uit handen gegeven: 21 – 21

De belangen waren op voorhand duidelijk. Exakwa en Telstar deelden de tweede plek op twee punten achterstand van De Meeuwen. Bij winst werd zicht op de koppositie behouden, bij verlies zou voorlopig een stap terug worden gedaan.
In een eerste helft die werd gekenmerkt door het missen van opgelegde kansen, was Exakwa net wat scherper. Het fysieke spel van de thuisploeg loonde voor hen daarbij. Gerust werd bij een 8-5 achterstand.
De tweede helft leek daarna een kopie te worden van het eerste part. Telstar bleef even bij (10-9), maar Exakwa demarreerde naar een 14-9 voorsprong. Op dat moment kregen de Hoevelakers eindelijk de geest. Een inhaalslag werd ingezet, wat resulteerde in een 15-15 stand. Twee wissels van coach Anbeek leken het tij te keren, maar ondanks dat het initiatief en momentum bij Telstar lag op dat moment, bleef de thuisploeg mee scoren. Een spannende slotfase brak aan. Bij een stand van 19-19 werd een gat van twee geslagen in het voordeel van de Hoevelakers, maar deze verspeelde op knullige wijze tweemaal de bal. Exakwa wist vervolgens in de slotminuut te nivelleren en kreeg door onzorgvuldigheid aan Hoevelakense zijde zelfs kans op de winst, maar dit lot bleef Telstar bespaard. Eindstand 21-21.
Is een puntendeling terecht op basis van het wedstrijdbeeld? Of verloor Telstar een punt in de slotfase? De meningen waren verdeeld. Feit is dat de geboden kans(en) niet benut werd(en) en dat geeft stof tot nadenken.
Ongebruikelijk was dat het tweede ná het eerste speelde. Na een eerste helft waarbij de ploegen elkaar niet veel ontliepen (10-9), brak een doelpuntrijke tweede helft aan. De Hoevelakers domineerden het spel en stonden steeds op voorsprong, maar het lukte niet om definitief weg te lopen. Exakwa deed nog een zwaktebod door vier spelers van het eerste in te brengen, maar dat mocht voor hen niet baten. Marieke Jakobs verzorgde de afsluiting van het doelpuntenfestijn bij 23-27.
Komend weekeind wacht voor de selectie de ontmoeting met CSL uit Britsum. De club heeft slechts een punt minder dan Telstar. In een poule waarin iedereen van iedereen kan winnen is het daarmee een belangrijk duel om afstand te nemen van de onderste plekken en naar boven te blijven kijken. De wedstrijd begint om 15:30 op Sportpark Middelaar.