DOVO’s haan kraaide te vroeg victorie. Het nam in de tweede he3lft een voorsprong en dacht er met de buit van door te gaan. Tot NSC in de verlenging toch nog gelijk maakte.

Nog één keer werd de bal hoog voor het doel geslingerd en meteen wist hij het. ‘Die bal is voor mij’ wist Tom de Ridder. De aanvaller uit Leusden torende in de 95ste minuut boven iedereen uit, kopte NSC naast DOVO en liet de NSC-Burcht ontploffen. ,,Bij NSC win je niet zomaar.’’ Het leverde NSC niet alleen een punt op, maar ook een flink portie zelfvertrouwen.
Na de zeperd van vorige week speelde NSC niet onaardig tegen DOVO, waar Hooglander Yannick Cornelisz en Amersfoorter Roy Bakkenes in de basis startten. Al na drie minuten had Chad de Jong de 1-0 op de schoen. Daarna waren de Veenendalers voetballend iets beter, al kreeg ook NSC nog een paar prima kansen. De Ridder strandde een keer op doelman Peter Veeneman en kopte daarna nog een keer net naast. Aan de andere kant was Bakkenes twee keer gevaarlijk en redde NSC-doelman Jeroen de Harder knap op een inzet van Saïd Echargui.
Na rust gebeurde er niet veel totdat Leon Toonen de bal in de 67ste minuut tegen de lat knalde en DOVO in de aanval die daarop volgde op 0-1 kwam. Ex-Spartaan Wouter van der Molen gleed de bal richting het doel waarna Jan Rudolf Beukers de bal ongelukkig als laatste raakte.
DOVO leek vervolgens niet meer in de problemen te komen en claimde twee keer tevergeefs een strafschop. De ploeg van Hans Kraay jr. en Jeroen Peters slaagde er echter niet in om op 0-2 te komen waardoor er nog een hectische slotfase volgde.
2014-09-27-nsc-007
De koptreffer van De Ridder zorgde voor vreugde bij de thuisploeg en woede bij de bezoekers. ,,Wat een schoft,’’ schold een furieuze Kraay zijn bijna naamgenoot scheidsrechter Van Kraay uit vanwege de blessuretijd die hij er bij had geteld. ,,Dit is een schande.’’ Bij NSC dacht men er uitaard anders over. ,,Zo onterecht was dit gelijkspel niet hoor,’’ grijnsde Schefczyk.