Veensche Boys laat geen spaan heel van VOP

VOP uit Amersfoort heeft zaterdag 27 september een ongenadig pak slaag voor de broek gehad van Veensche Boys. Op het complex aan de Westerveenstraat werd het liefst 8-0 voor de club uit Nijkerkerveen en daarnaast waren er legio kansen om het verschil nog groter te maken.

Daarmee bekleedt Veensche Boys nog altijd de toppositie in de competitie met exact hetzelfde doelsaldo als medekoploper Argon.
Gelukkig maar bleef het bij 8-0, want op het scorebord van Veensche Boys is geen plek voor dubbele cijfers. Een hogere score was zeker niet ondenkbeeldig, aangezien de Blauwe Helden, ondanks diverse blessuregevallen, heer en meester waren. Eigenlijk was de wedstrijd al na tien minuten gespeeld.
Het was Jos Bouw die reeds na één minuut raak schoot nadat hij de bal in de benen kreeg gespeeld vanuit een afgezwaaide hoekschop. De goal ging heerlijk de korte hoek in. In de minuten die daarop volgden werd VOP-doelman Dennis Spoel helemaal tureluurs van de pressie op zijn goal. Robin van den Brom, Guus Verhoef en Ferdi van de Pol konden nog net niet het mes op de keel zetten, maar Bas van de Grootevheen velde het eindschot en schoot na negen minuten de tweede erin. Vanaf dat moment hadden de Amersfoorters er geen fiducie meer in. In het eenrichtingsverkeer dat daarop volgde regende het kansen en zou VOP hebben gewild dat ze nog in de derde klasse speelde.
VOP kreeg alleen in de tweede helft een klein kansje, maar dat was een slimme prooi voor doelman Wessel Kroon. Snel volgden de goals. Ferdi van de Pol bracht de 3-0 en de 4-0 op het bord en na rust had hij zelfs een levensgrote kans om een hattrick te voltooien, maar die werd door Spoel gepareerd. De goal viel uiteindelijk alsnog. Het was Man van de Wedstrijd Bas van de Grootevheen die de vijfde erin schoot, direct gevolgd door een penalty die erin werd geschoten door clubtopscoorder Robin van den Brom na een handsbal in het strafschopgebied. Van den Brom scoorde ook de laatste goal en tussendoor was er een rush naar voren van de absolute topper Guus Verhoef: Ook ditmaal was Guus niet egoistisch, schoof de bal af richting Glenn Geefshuijzen en die maakte zijn eerste van dit seizoen. VOP, zonder oud-Veensche Boys doelman Joeri Epskamp, lijkt een bestaan in de marge te zijn voorbestemd. Volgende week speelt Veensche Boys uit tegen UVV.