Surf D1 eenvoudig langs Volta D2

HOEVELAKEN – Afgelopen zaterdag moest het eerste damesteam van Surf olleyballen tegen het tweede team van Volta. Na een spetterende seizoensstart van de Springers van Ringers met slechts één verloren wedstrijd beloofde het een puntenfestijn te worden voor Surf, aangezien de dames van Volta uit zes wedstrijden slechts twee punten wisten te pakken.

In de eerste set werd het verschil tussen de beide teams direct duidelijk. De Hoevelakense dames namen gelijk het initiatief, met daarbij meteen de voorsprong. Deze voorsprong werd uiteraard door de dames van Surf niet meer weg gegeven. Met duidelijke cijfers ging de set naar Surf: 25-12.

Voor aanvang van de tweede set werden de strijdlustige dames van Surf door coach Artie meteen op het feit gewezen dat ze scherp moesten beginnen. Dit drong echter niet meteen door bij Surf. De dames van Volta begonnen met een kleine voorsprong en konden lang bijblijven. Na de gelijke stand van 14-14 werden de dames van Surf echter wakker en liepen ze uit naar 19-14. Daarna was er geen beginnen meer aan voor Volta: 25-17.

In de derde set werd Sonja Zagwijn ingebracht om Gemma van der Woerd verdiende rust te bieden. De dames uit Hoevelaken begonnen deze set wel scherp, wat meteen resulteerde in een duidelijke voorsprong. Zonder al te veel tegenstand van de dames uit Lelystad en met een goede servicereeks van Sonja Zagwijn werd de set gemakkelijk binnen gehaald: 25-7, een ware monsterscore!

De vierde set leek nu een gelopen race. De Hoevelakense dames wisselden nog de spelverdeelsters, om Suzanne Brink ook nog even rust te gunnen. De dames van Volta leken gebroken door de 3-0 achterstand en Surf speelde de set op degelijke wijze uit: 25-11.

Door deze overwinning stijgt de club uit Hoevelaken weer vijf punten op de ranglijst. De eerstvolgende wedstrijd tegen HSC D3 wordt aanstaande zaterdag 26 november om kwart over 11 gespeeld in sporthal De Slag.

Verslaggever: Alexander Gijsen