Zure avond voor Telstar

KRIMPEN AAN DEN IJSSEL – Afgelopen zaterdag korfbalde Telstar in Krimpen aan den IJssel tegen het plaatselijke KOAG. Omdat Telstar in de seizoensopener slechts twaalf keer had weten te scoren, lag daar vooraf de nadruk op. Echter, het bleek in deze wedstrijd dat scoren niet ten koste moet gaan van de verdediging. Omdat Telstar hier steken liet vallen, verloor het opnieuw: 18-17.

Vanaf het eerste fluitsignaal had de wedstrijd een hoog tempo. KOAG kon hier in de eerste instantie beter mee omgaan en nam al snel een voorsprong. Het viel op dat Telstar in verdedigend opzicht te gretig was waardoor KOAG via een aantal strafworpen makkelijk scoorde. Hiertegenover zette Telstar ook een aantal goede aanvallen, waarin ondermeer Esther Vermeij haar scherpte liet zien. Toch wist KOAG een gaatje te slaan en dit tot de rust te behouden, mede dankzij een aantal gemiste strafworpen Hoevelakense zijde.

Coach Steven Brink zette in de kleedkamer nog eens de puntjes op de i en benadrukte dat Telstar achter de feiten aan liep. Dit moest beter. Telstar had de voorsprong van KOAG aan het begin van de tweede helft kunnen verkleinen, ware het niet dat de bal een aantal keren ongelukkig uit de korf draaide. KOAG had, net als vorige week, na de rust meer moeite om tot scoren te komen maar Telstar kon daar niet van profiteren. Ook niet met het inbrengen van Arjan Westeneng, die wel zijn doelpunten meepakte.

Telstar mag het zichzelf verwijten dat ze de punten in Krimpen heeft achtergelaten en puntloos onderaan staat in de poule. In de eerste twee zaalwedstrijden had er meer in gezeten. Volgende week moet er gewonnen worden tegen Woudenberg, dat zaterdag het eerste punt pakte. De wedstrijd in sporthal De Slag vangt aan om 19.30 uur.

Verslaggever: Evert van de Berg