NSC blijft in de buurt van de top

ZWOLLE – NSC heeft zonder echt goed te voetballen gewonnen van Be Quick. Vanaf de eerste minuut ging NSC richting doel van de gasten. Be Quick kon daar weinig tegenoverstellen, maar was in de 19de minuut toch gevaarlijk na een uitbraak die onschadelijk werd gemaakt door goed keeperswerk van Timmer. Op het middenveld leed NSC veel balverlies, omdat door Kalai niet goed in de wedstrijd zat. NSC schiep een aantal kansen, maar vooral Ozturk wist ze niet te benutten.

De tweede helft was kwalitatief minder dan de eerste helft. Slordig voetbal voerde de boventoon in het eerste kwartier. Van Schooten deed zijn naam eer aan, door een penalty knalhard in te schieten. Onhoudbaar voor de beste man van het veld: de keeper van Be Quick’28. Na die strafschop drukte NSC niet door en kwamen de Zwollenaren sterk terug.

In de 75ste minuut ontliep Tabaouni de buitenspelval, ging alleen op de keeper af en maakte beheerst de 0-2. Even later rondde Tabaouni een mooie aanval over rechts af door de 0-2 op het scorebord te schieten en hij was ook verantwoordelijk voor de 0-3.