ZVV Sparta trekt aan het langste eind in kraker tegen Walk Inn Boys

NIJKERK – Vrijdagavond was het dan zover, de derby ZVV Sparta tegen  Walk Inn Boys. Lastige tegenstander voor elkaar, omdat een derby altijd extra spanning en strijd met zich mee brengt. Het werd een hectische avond.

ZVV Sparta begon goed en met veel balbezit, en Walk Inn Boys liet ZVV Sparta het spel maken om er af en toe uit te komen met een counter. Dit resulteerde in twee goede kansen voor Walk Inn in de 10e minuut, echter doelman Hendry Timmer was met twee uitstekende reddingen Walk Inn de baas. Hierna werd het spel weer door ZVV Sparta opgepakt en wist Rachid Boughalab na een eigen actie de 1-0 te scoren. ZVV Sparta liet echter de aandacht verslappen en Walk Inn had snel op 1-1 kunnen komen, de geheel vrijstaande Matthijs de Greef wist de bal echter niet binnen te schuiven. Iets wat Casper Ijsbrandy in de 19e min. wel deed en dus de 1-1 op het scorebord betekende.

ZVV Sparta had moeite om het spel te maken en creëerde weinig kansen, Walk Inn kreeg daarentegen steeds meer kansen om de 1-2 te maken. Een vrije trap in de 23e min. werd in eerste instantie gepakt door Hendry Timmer, de bal rolde echter onder hem door en Walk Inn kon de 1-2 binnen schieten. ZVV Sparta probeerde na deze tegenslag de draad weer op te pakken. Dit lukte maar gedeeltelijk, ZVV Sparta kon het baltempo echter niet hoog houden en had moeite met het verdedigende spel van Walk Inn. In de 25e min. pakte Gerwin van de Bunt van Walk Inn geel, dit betekende dus een overtal situatie voor ZVV Sparta. Dit werd in de 1e min van de tweede helft omgezet in een doelpunt van Auke Walet, hetgeen de gelijkmaker betekende. Het vervolg van de tweede helft werd er door beide partijen harder gespeeld, maar de scheidsrechter liet het op z’n beloop. In de 5e min betekende dit geel voor Paul Prins (Walk Inn), die commentaar had op de scheidsrechter. Deze overtal situatie werd door ZVV Sparta echter niet benut, en zo bleef het bij 2-2.

In de 8e min kreeg ook Joost van de Brink geel na een overtreding. De gemoederen liepen hierbij hoog op, maar ZVV Sparta liet zich niet uit zijn spel halen. Echter werd deze man meer situatie weer niet benut en was het uiteindelijk Matthijs de Greef van Walk Inn die in de 14e min de 2-3 binnenschoot. Deze zelfde speler pakte in de 17e min geel en ditmaal wist ZVV Sparta dit wel te benutten d.m.v. een doelpunt van Brahim Elajjouri in de 18e min.  Het spel veerde heen en weer en beide teams hadden de kansen om met de winst aan de haal te gaan. Hendry Timmer stond zijn mannetje en wist nog enkele ballen te pakken. Drie minuten voor tijd wist Rachid Boughalab zelf wat ruimte te creëren en knalde de 4-3 tegen de touwen.

Er volgde nog een hectische slotfase waarin de scheidsrechter het hierop volgende commentaar zat was. Hij riep beide aanvoerders bij zich, en gaf ze beide geel. Dit betekende voor de aanvoerder van Walk Inn echter de rode kaart omdat hij al een keer geel had gekregen. Hierna volgde nog een  vrije trap voor Walk Inn, maar deze belandde in de muur en werd weggewerkt door ZVV Sparta. Hierna vond de scheidsrechter het genoeg en floot voor het einde van de wedstrijd.

Al met al een mooie wedstrijd voor de neutrale toeschouwer, waarin van alles gebeurde. ZVV Sparta blijft koploper in de 1e divisie E.

Verslaggever: Wouter Gerritsma