Voortreffelijk Veensche Boys laat punten liggen in Ederveen (3-3)

EDERVEEN – Een wedstrijd met alles erop en eraan. Het treffen tussen Advendo’57 en Veensche Boys was één van de boeiendste wedstrijden van het afgelopen seizoen met een hoofdrol voor een fantastisch spelend Veensche Boys.

EDERVEEN – Een wedstrijd met alles erop en eraan. Het treffen tussen Advendo’57 en Veensche Boys was één van de boeiendste wedstrijden van het afgelopen seizoen met een hoofdrol voor een fantastisch spelend Veensche Boys.

Het werd op het mulle zand aan de Schras uiteindelijk 3-3, maar de wedstrijd had alle kanten op kunnen gaan. Advendo leek het eerste half uur helemaal onder de voet te worden gelopen. 

De verdediging van Advendo bleek één grote gatenkaas en de spitsen van Veensche Boys, Sebastiaan Blom en Jan Struijk, hadden het toen al af moeten maken na de vele lange ballen vanuit de achterhoede. Slechts één kans werd echter verzilverd door Jan Struijk na een werkelijk prachtige crossbal van Brahim Abdelkader. Veensche Boys was heer en meester. Tot ieders verrassing zetten de gebroeders Van den Dikkenberg daarna de wedstrijd op zijn kop. De Ederveners scoorden plotseling via Jarco van den Dikkenberg, nadat Edwin van der Molen was uitgegleden. Het vertrouwen liep helemaal een deuk op toen Martijn van den Dikkenberg uit een draai in de lucht met een prachtige curve de bal in de rechterhoek van keeper Jurgen Terschegget werkte. Veensche Boys herpakte zich en vlak voor de rust werd gescoord uit een strafschop door Ferry de Smalen, toen na een rush van Willem Olde Meule hands werd gemaakt.

In de tweede helft ging de opmars van Veensche Boys voort met prachtig spel. Men kwam zelfs aan kop door een schot van Jos Bouw uit een vrije trap (Sebastiaan Blom was neergehaald). Het verschil had op dat moment moeten worden gemaakt, maar Yasin Kurt vergat een schot vlak voor de goal te maken en ook de diverse schoten van de overige spitsen werden niet adrequaat afgemaakt. Doordat trainer Peters gokte op de aanval, door uitsluitend spitsen op te stellen, zag Advendo zijn kans schoon door toe te slaan toen de organisatie van Veensche Boys achterin minder alert leek. Het was opnieuw Van den Dikkenberg die simpel kon intikken. Even daarvoor had Advendo al op kop kunnen komen via een makkelijk weggegeven strafschop, maar de bal van Patrick van de Berkt belandde op de paal. Veensche Boys had in de slotfase de winnende treffer op de slof, maar door te weinig samenspel bleef het voor de Veenders een puntendeling. Hopelijk wordt dit prachtige spel voortgezet in de thuiswedstrijd tegen VSCO dat verrassend verloor van ’t Harde

Verslagevring en foto’s: Kees van den Heuvel

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen