Telstar maakt onnodige valse start

HOEVELAKEN – Tijdens de eerste (thuis)wedstrijd van het zaalseizoen 2011-2012 is Telstar tegen een onnodige nederlaag aangelopen. Tegen titelkandidaat IJsselvogels uit Moordrecht werd verloren met 12-14. Hoewel het verdedigend goed stond, ontbrak het de ploeg aan scorend vermogen. Juist hierin had Telstar tijdens de voorbereiding op het zaalseizoen laten zien dat het tot veel in staat is. In oefenwedstrijden tegen Antilopen (Leusden), Sparta (Nijkerk) en Victum (Houten) werd er maar liefst 60 keer gescoord, een gemiddelde van 20 per wedstrijd. Tegen IJsselvogels lukte dat nog niet.

Telstar startte zenuwachtig aan de wedstrijd. IJsselvogels profiteerde daarvan en nam direct een voorsprong. Toen Arjan van Leijenhorst echter de 1-2 aantekende, herpakte Telstar zich. Tot 5-5 korfbalde het gelijk op maar daarna sloeg Telstar een gat zodat het kon rusten met een kleine voorsprong: 8-6. Coach Steven Brink was nochtans niet tevreden. Telstar was de betere ploeg en moest dit ook in de score tot uitdrukking brengen. Om dat te bewerkstelligen moesten de posities beter worden neergezet, langer worden vasthouden en de kansen dichterbij worden gezocht.

Met deze instructies werd de tweede helft begonnen. Het kan Telstar worden verweten dat juist in de beginfase van de tweede helft deze afspraken niet werden nagekomen. Dit gaf IJsselvogels de gelegenheid om op gelijke hoogte te komen (8-8) en afstand te nemen. Ondanks een schitterend doelpunt van Jan Willem Boer, de vervanger van de geblesseerde Wilbert van Dijk, liep Telstar achter de feiten aan. Hoewel er veel kansen werden gecreëerd, lukte het Telstar niet om het gat van de korf te vinden. IJsselvogels speelde de wedstrijd gedisciplineerd uit: 12-14.

Met dit resultaat heeft Telstar zichzelf een slechte dienst bewezen. Een gebrek aan scorend vermogen werd de ploeg fataal. Met slechts vier goals in de tweede helft win je in de eerste klasse geen wedstrijd. Volgende week staat in Krimpen aan de IJssel de wedstrijd tegen KOAG op het programma, een onbekende tegenstander die de eerste wedstrijd wel wist te winnen. Zaak voor Telstar om de punten mee naar huis te nemen.

Verslaggever: Evert van den Berg