Otterlo-Hoevelaken wordt vervolgd

OTTERLO – Net als vorige week tegen Oene kwam sc Hoevelaken afgelopen zaterdag tegen hekkensluiter Otterlo niet verder dan 0-0. Het grote verschil tussen beide wedstrijden is echter, dat de wedstrijd Otterlo – Hoevelaken nog een speelhelft te goed heeft. Vanwege een blessure van de dienstdoende scheidsrechter, die vijf minuten voor rust last kreeg van zijn kuit, werden in de rust de hoekvlaggen verwijderd en de doelnetten ontmanteld. Aan de bond nu de taak, om het vervolg van de wedstrijd vast te stellen. Zaterdag 26 november, het inhaalweekend, ligt in deze voor de hand.

De hoogtepunten van de wedstrijd vonden plaats, toen scheidsrechter Hermse al hinkend rondliep. Jan Weyn kreeg de vrijheid om richting doel op te rukken, maar de attente  doelman van Otterlo wist buiten het strafschopgebied verder onheil voor de gastheren te voorkomen. Niet lang daarna was het de Hoevelakense doelman Mick Bos, die de gasten in de race hield. Met zijn voet redde hij op een inzet van de voorwaartsen van Otterlo.

Zonder zelf grote kansen te creëren was Hoevelaken in de ene speelhelft die de wedstrijd duurde de ploeg met het meeste balbezit. Vooral een aantal jonge spelers toonde zich opvallend gretig, maar waar bij Hoevelaken de ruimte op rechts lag, werd bij voortduring de linkerkant voor de opbouw gezocht. Kort voor rust, op het moment dat de arbiter voor zijn blessure werd behandeld, probeerde hoofdtrainer Jan van den Heuvel dit manco aan de opbouwers van dienst uit te leggen, maar tijd om de woorden tot uitvoering te brengen was er niet.

Hoevelaken moet namelijk opnieuw naar Otterlo, om voor 45 minuten aan te treden. Het is al voor de tweede keer dit seizoen, dat Hoevelaken twee reizen moet afleggen voor één wedstrijd. In het bekerprogramma werd de uitwedstrijd tegen Advendo vanwege hevige regenval gestaakt en twee dagen later uitgespeeld. Wetende dat Hoevelaken met 26 competitiewedstrijden de langste competitie speelt sinds de oprichting in 1963, zorgen dubbele reizen voor één confrontatie dit seizoen voor veel competitiekilometers.

Verslaggever en foto: Robert Kreuning