Overtuigende winst Veensche Boys

ZWOLLE – Veensche Boys heeft zaterdag 5 november de smet weggepoetst van de blamerende nederlaag tegen Zeewolde van vorige week. Dat gebeurde via een eenvoudige zege op het hoger geklasseerde Zwolsche Boys. Op het Jo van Marle sportpark werd het 0-5. Het collectief van trainer Jeroen Peters begon onzeker maar kreeg vanzelf de vorm te pakken nadat Zwolsche Boys te slordig met haar kansen omsprong. Sebastiaan Blom, die al een schot voor open goal over zag gaan, opende na een kwartier spelen de score met een schot uit een dubbele rebound.

Man of the Match Brahim Abdelkader, die na vijf weken  terug was in de basis, zag een lob op de deklat uiteen spatten, waarna Blom er twee keer over deed om de bal vanuit de kluts in de goal te schieten.

Nog geen vijf minuten later maakte hij ook de 0-2 na een voorzet van Delano Flemming. Voor rust kopte ook Edwin van der Molen vanuit een corner raak in de korte hoek, 0-3. Kort na rust noteerde van der Molen zijn tweede treffer, opnieuw met een vreemde kopbal. Invaller Michel Kas besliste de wedstrijd tien minuten voor tijd op 0-5 na een fout van de keeper die de bal niet wist te beheersen en Kas wist hem de bal handig te ontfrutselen.

Het was daarna alleen nog Veensche Boys dat de klok sloeg. Door de winst positioneert Veensche Boys zich in de middenmoot van de tweede klasse en passeert het de Zwollenaren alsmede drie andere clubs.

Verslaggever en foto’s: Kees van den Heuvel